Autoriai, manipuliuodami skaičiais, aukštingumą nurodo metrais, nors prieš tai patvirtintame jau statomo pastato detaliajame plane aukštingumą rodė aukštais, be to viena kitai prieštarauja detaliojo plano aiškinamoji ir grafinė dalys. Pateiktu detaliuoju planu bandoma įteisinti priestato statybą, užstojant vaizdą į Pilių teritoriją: projektuojamą priestatą numatoma statyti Vilniaus senamiesčio vizualinės apsaugos zonoje.

Pasak specialistų, nors projektiniuose pasiūlymuose pažymėta, kad ypatingas dėmesys turi būti skiriamas vizualinio koridoriaus – ryšio tarp Rinktinės ir J.Juozapavičiaus gatvių sankryžos ir Aukštutinės pilies išsaugojimui, iš detaliojo plano sprendiniuose pateiktų vizualizacijų matyti, kad numatomas priestatas užstos ne tik Žemutinės pilies ansamblį, bet ir uždengs didžiąją dalį Gedimino kalno.

VTP, siekdamas išsaugoti esamus vizualinius ryšius tarp Vilniaus miesto urbanistikos paminklo teritorijos (kvartalas tarp J.Juozapavičiaus, Rinktinės, Krokuvos ir Slucko gatvių) bei vizualinės traukos koridorių nuo J.Juozapavičiaus gatvės Pilių teritorijos link, derintų detaliojo plano sprendinius, numatančius sklype tik dviejų aukštų pastato (iki 9 m aukščio) statybą.