Eksparlamentaras Vydas Gedvilas ir per šių metų rinkimus į Seimą išrinktas Valentinas Bukauskas atsiėmė savo kandidatūras. Abu politikai partijos lyderio rinkimuose parėmė Ž.Pinskuvienę.

„Tai, kad šiandien stoviu čia, aš manau pasiekiau ir parodžiau savo darbu. Manes niekada niekas nevedė niekur už rankos. (....) Aš jaučiu, kad jūs esate praradę pasitikėjimą, todėl kad partijos viršūnė matė tik save, nematė skyrių“, - suvažiavimo narias sakė Ž.Pinskuvienė.

„Kaip aš matau toliau partijos ateitį, daug kam gali nepatikti, bet ir šitoje vietoje aš tai darysiu nuoširdžiai ir sąžiningai, matydama pirmiausia žmones, kurie tiki partija ir kurie dirba vardan partijos“, - pridūrė politikė.

Tuo metu R.Janickas pabrėžė, kad šiuo sudėtingu metu kiekvienas privalo prisiimti atsakomybę už Darbo partijos ateitį, o ja abejojančius paragino pasitraukti iš partijos gretų.

„Šiandien mane domina tik viena - partijos ateitis. Ir aš esu pasiryžęs skirti dar daugiau savo energijos, sveikatos ir laiko Darbo partijai. Tai yra mano pirmutinė ir, nuoširdžiai tikiu, paskutinė partija“, - tvirtino R.Janickas.

Lapkritį Darbo partijos taryba kandidatais į pirmininkus buvo iškėlusi dešimt partiečių, tačiau dalis jų atsisakė dalyvauti partijos pirmininko rinkimuose.

Suvažiavime nedalyvauja Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas, jo kreipimąsi suvažiavime perskaitė laikinasis partijos vadovas Vytautas Gapšys.

„Noriu jus pasveikinti ir palinkėti, kad šis suvažiavimas taptų tuo atspirties tašku, nuo kurio kelias turi eiti tik pirmyn ir į viršų. Taip pat noriu padėkoti Valentinui Mazuroniui (buvusiam partijos lyderiui - BNS) už darbą. Primenu, kad Valentinas atėjo į mūsų partiją būdamas vienu populiariausių politikų Lietuvoje, bet nepagrįstas šurmulys, nepasitenkinimas, intrigos parijos viduje išmušė visą partiją iš komandinio žaidimo ir atnešė tokius rezultatus“, - teigiama V.Uspaskichas kreipimesi.

V.Uspaskichas taip pat paragino atsargiai vertinti kalbas apie galimą Darbo partijos susijungimą su socialdemokratais arba kitomis partijomis.

„Tai yra tik kelių savanaudžių žmonių, ieškančių savo užpakaliui šiltos vietos, partijos žlugdymo taktika. (...) Viena galiu pasakyti - jungimasis su bet kuo yra Darbo partijos mirtis“, - pabrėžė V.Uspaskichas.

Darbo partija be nuolatinio vadovo liko, kai po nesėkmingų Seimo rinkimų iš šių pareigų atsistatydino europarlamentaras V.Mazuronis.

Praėjusią kadenciją valdančiojoje daugumoje buvusi Darbo partija spalį rinkimuose daugiamandatėje apygardoje neperžengė patekti į Seimą reikalingo 5 proc. balsų barjero, vienmandatėse apygardose mandatus iškovojo du partijos iškelti atstovai - V.Bukauskas ir Petras Čimbaras. Jie Seime prisijungė prie Socialdemokratų frakcijos.

Darbo partija įkurta 2003 metų spalį.