Priesaikos ceremonija vyko ant Gedimino kalno sostinėje bei kituose miestuose visoje Lietuvoje, trečiadienį pranešė Lietuvos šaulių sąjunga.

Tarp naujokų, kurie davė šaulio priesaiką, yra įvairaus amžiaus ir profesijų atstovų, tarp jų – ir krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

„Lietuvos šaulių sąjunga yra pilietinės visuomenės pagrindas, todėl džiugu, kad tęsiant tarpukario tradicijas, jos vaidmuo tampa vis labiau matomas, o į LŠS gretas stoja žymūs politikai, valstybės tarnautojai ir visuomenės veikėjai. Tai ne tik parama Lietuvos šaulių sąjungai, bet ir asmeninis pavyzdys“, - teigė Lietuvos šaulių sąjungos vadas ats.plk.ltn. Liudas Gumbinas.

Pranešime spaudai jis pabrėžė, kad spartus Lietuvos šaulių sąjungos gretų augimas ir vis aktyvesnė šaulių veikla rodo, kad patriotizmas ir krašto apsauga mūsų visuomenei nėra tik tuščios frazės, todėl sąjunga remia Valstybės gynimo tarybos siūlymą penkeriems metams grąžinti šauktinius.

Anksčiau sąjungos vadas yra išsakęs kritinių pastabų apie šauktinių grąžinimą.

Lietuvos šaulių sąjunga yra savanoriška pilietinio ugdymo ir pilietinės savigynos visuomeninė organizacija, kuri dabar vienija daugiau kaip 8 tūkst. narių. Pernai į sąjungos gretas įstojo maždaug tūkstantis piliečių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (174)