Tokius patarimus A. Veryga išdėstė savo feisbuko paskyroje po Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdžio.

„Pirmiausia faktologija: prieš metus, t.y. 2020 metų rugpjūčio 4 d. buvo nustatyta 17 naujų COVID atvejų. Tuo metu nebuvo nei vakcinų, nei paskiepytų žmonių ir galimybės valdyti situaciją buvo daug labiau ribotos. Šiandien, valdantiesiems giriantis puikiu situacijos suvaldymu ir puikiu pasirengimu rudeniui turime tokius skaičius: 2021 metų rugpjūčio 4 d. nustatyti 503 nauji COVID ligos atvejai. Šiuo metu, Lietuva turi šimtus tūkstančių nepanaudotų vakcinų, ir apie 50 proc. paskiepytos populiacijos“, – rašė A. Veryga.

Buvęs sveikatos apsaugos ministras nepaminėjo aplinkybės, kad prieš metus nebuvo ir kovido delta atmainos.

Tačiau politikas pastebėjo, kad iki šiol nėra specifinės strategijos dėl 80+ amžiaus grupės vakcinacijos. O jų paskiepyta mažiau nei pusė.

„Patarimas ministerijai: nedelsiant imkitės priemonių, kad būtų organizuojamas vakcinacijos organizavimas fiziškai atvykstant į šios amžiaus grupės asmenų namus“, – rašė A. Veryga.

Kartu jis atkreipė dėmesį, kad tik 48 vaistinės iš daugiau kaip 1300 šiandien teikia skiepijimo paslaugas. Teigiama, kad dėl mažo įkainio.

„Patarimas: nedelsiant didinkite skiepijimo įkainį, nes nepaskiepijimo ir karantino kaina bus nepalyginamai didesnė. Paprastinkite procedūras ir reglamentavimą, kad vaistinės būtų suinteresuotos skiepyti gyventojus“, – teigė A. Veryga.

Seimo narys taip pat rašė, kad, nors įvestas skatinimas šeimos gydytojams už skiepijimą, tačiau fiziškai vakcinų įstaigos neturi, nes dėl jų išdalinimo sprendžia savivaldybės.

„Patarimas: kadangi labai didelis kiekis vakcinų laikomas tiesiog šaldytuvuose, vakcinos turėtų būti pristatytos kiekvienai gydymo įstaigai, kad pasiskiepyti būtų galima kiekvienoje asmens sveikatos priežiūros įstaigoje“, – teigė A. Veryga.

Praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 503 nauji koronaviruso atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė du žmonės, trečiadienį pranešė Statistikos departamentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (276)