Praėjusią savaitę iš mero pareigų atleistas A.Čepononis antradienį pradėjo dirbti bendrovėje "Radviliškio šiluma" rinkotyros specialistu, pranešė lrytas.lt.

"Taip, A.Čepononis atėjo dirbti į naujai sukurtą darbo vietą. Mes jau anksčiau planavome kurti biokuro smulkinimo padalinį, kuriam reikia rinkotyros specialisto. Anksčiau ar vėliau ši darbo vieta būtų sukurta", - sakė "Radviliškio šilumos" direktorius Pranas Mickaitis.

Anot jo, kurti biokuro smulkinimo padalinį ir dalimi kuro apsirūpinti patiems nuspręsta tikintis, kad šios priemonės padės sumažinti pagaminamos šilumos savikainą.

Į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnų akiratį A.Čepononis pateko praėjusių metų pabaigoje.

Gruodžio 19-ąją po jo kabinete atliktos kratos sulaikytas meras už grotų praleido daugiau nei mėnesį - į laisvę politikas už 30 tūkst. litų užstatą išleistas sausio 24-ąją. Jis įtariamas piktnaudžiavimu, kėsinimusi sukčiauti ir dokumentų klastojimu.

Įtarimus STT pareigūnai yra pateikę ir Radviliškio rajono tarybos nariui Aloyzui Juodžiui, Radviliškio rajono tarybos nariui Gintarui Žilėnui, Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktoriui Eugenijui Pranevičiui bei dar keliems asmenims.

Ikiteisminis tyrimas vyksta dėl galbūt neskaidrios Radviliškio miesto kultūros centro vieno iš pastatų rekonstrukcijos, Radviliškio rajono Šaukoto Švč. Trejybės bažnyčios restauravimo ir Radviliškio miesto Eibariškių gyvenamųjų namų kvartalo Obelėlės gatvės rekonstravimo.