Pasak pareigūnų, jis jaučiasi gerai.

„Tyrimas paciento, kuriam buvo įtariamas koronavirusas, buvo teigiamas“, – per televiziją pranešė sveikatos ministras Fahrettinas Koca (Fachretinas Kodža).

Jis pridūrė, kad tas vyras veikiausiai užsikrėtė koronaviruso sukeliama liga COVID-19 keliaudamas Europoje, bet nenurodė, kurioje šalyje jis lankėsi ir kuriame Turkijos mieste jis hospitalizuotas.

Ministras taip pat paragino Turkijos piliečius vengti kelionių į užsienį.

Kaip rodo naujienų agentūros AFP renkami duomenys, 107 šalyse ir teritorijose nustatyta daugiau kaip 117 tūkst. koronaviruso atvejų ir 4 251 mirtis.

Latvijoje patvirtinti dar du nauji koronaviruso atvejai

Latvijoje patvirtinti dar du užsikrėtimo koronavirusu atvejai žmonėms, grįžusiems iš slidinėjimo kurorto Italijoje; iš viso šalyje užsikrėtusiųjų šia infekcija skaičius išaugo iki dešimties, trečiadienį pranešė Ligų prevencijos ir kontrolės centras.

Iš viso Latvijoje dėl koronaviruso sukeliamos ligos COVID-19 tyrimai buvo atlikti 291 žmogui, 17 žmonių buvo patikrinta per pastarąją parą.

Ligų prevencijos ir kontrolės centro atstovė Ilzė Araja naujienų agentūrai BNS sakė, kad mažiausiai du koronavirusu užsikrėtę asmenys neseniai grįžo iš Italijos su turistų grupe, kurioje anksčiau koronavirusas buvo nustatytas septyniems asmenims. Visi susirgusieji yra izoliuoti namuose, juos prižiūri šeimos gydytojai, nurodė ji.

Kaip pranešta anksčiau, pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis Latvijoje buvo užregistruotas kovo 2 dieną. Jis buvo nustatytas Rygos gyventojui, kuris vasario 29 dieną sugrįžo iš Miuncheno, bet anksčiau lankėsi Italijoje.

Italijoje koronaviruso aukų skaičius išaugo iki 631

Italijos Civilinės saugos agentūra paskelbė, kad antradienį šalyje nuo koronaviruso mirė 168 žmonės, ir tai didžiausias mirčių skaičius per vieną dieną nuo ligos protrūkio pradžios vasario 21 d., praneša „Reuters“.

Iš viso koronaviruso aukų skaičius Italijoje išaugo 36 proc. ir pasiekė 631.

Italijoje užfiksuota daugiausiai koronaviruso atvejų iš visų Europos šalių. Antradienį užsikrėtusių žmonių skaičius padidėjo 10,7 proc. – nuo 9 172 iki 10 149.

Civilinės saugos agentūra paskelbė, kad 1 004 žmonės pasveiko, o 877 pacientai yra reanimacijoje.

Jungtinės Karalystės parlamentarei diagnozuotas koronavirusas

Jungtinės Karalystės parlamentarei Nadine Dorries diagnozuotas koronavirusas. Apie tai politikė pranešė antradienį, informuoja AFP.

„Galiu patvirtinti, kad koronaviruso tyrimo rezultatas buvo teigiamas, ir aš laikausi savarankiškos izoliacijos namie“, – sakė konservatorių politikė ir dėkojo gydytojams už jų patarimus ir paramą.
Dabar bandoma nustatyti, kur politikė galėjo užsikrėsti ir su kuo bendravo pastaruoju metu.

N. Dorries yra parlamentinė sekretorė, atsakinga už sveikatą ir socialinę apsaugą. Ji padėjo kurti teisės aktus kovai su COVID-19, bet tapo pirmąja britų politike, kuriai diagnozuotas koronavirusas.
„The Times“ teigimu, ji bendravo su šimtais žmonių, taip pat ir premjeru Borisu Johnsonu.

Jungtinėje Karalystėje patvirtinta daugiau nei 370 koronaviruso atvejų, ir šeši žmonės mirė.

Baltarusijoje patvirtinti du nauji koronaviruso atvejai

Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerija trečiadienį patvirtino du naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus, užregistruotus Gomelyje ir Minske.

„Dar du teigiami tyrimų dėl COVID-19, [atliktų] Gomelio ir Minsko gyventojams, rezultatai“, – sakoma ministerijos pranešime.

Išvakarėse Baltarusijos sveikatos ministerija pranešė apie tris naujus užsikrėtimo koronavirusu atvejus. Iš viso iki trečiadienio ryto šalyje užregistruota 11 koronavirusu SARS-CoV-2 užsikrėtusių asmenų.

Anksčiau buvo pranešta, kad trys infekcija užsikrėtę žmonės pasveiko.

Pirmas užsikrėtimo koronavirusu atvejis Baltarusijoje buvo nustatytas vasario pabaigoje Minsko nacionaliniame technikos universitete studijuojančiam Irano piliečiui.

Belgija, Indonezija, Marokas ir Libanas pranešė apie pirmąsias koronaviruso aukas

Belgijoje, Indonezijoje, Maroke ir Libane koronavirusas nusinešė pirmąsias žmonių gyvybes, informuoja naujienų agentūra dpa.

Belgijoje paskelbta, kad „Covid-19“, naujojo koronaviruso sukelta kvėpavimo takų liga, nusinešė 90-metės moters gyvybę. Ji mirė Briuselio ligoninėje.

Indonezijoje taip pat mirė pacientė, kuriai buvo diagnozuotas koronavirusas, tai pirmoji šio viruso sukelta mirtis šalyje. 53 metų užsienietė turėjo kitų sveikatos problemų, įskaitant diabetą ir hipertenziją. Indonezijoje kol kas patvirtinti 27 „Covid-19“ atvejai.

Pirmasis žmogus nuo koronaviruso mirė ir Maroke. Tai buvo 89 metų moteris. Ji buvo viena iš trijų pacientų, kuriems patvirtintas koronavirusas. Moteris sirgo lėtinėmis kvėpavimo takų, širdies ir arterijų ligomis.

Tuo metu Libane mirė 56 metų vyras, kuris vasario 20 d. grįžo iš Egipto. Libane nustatyti 52 koronaviruso atvejai.

Pekinas nurodė karantinuoti visus į sostinę iš užsienio atvykstančius asmenis

Visiems į Pekiną iš užsienio atvykstantiems žmonėms bus taikomas privalomas dviejų savaičių karantinas, trečiadienį pranešė miesto valdžios pareigūnas, Kinijai siekiant apsisaugoti nuo įvežtinių naujojo koronaviruso atvejų.

Pekinas jau anksčiau reikalavo taikyti karantiną atvykėliams iš tokių šalių kaip Pietų Korėja, Iranas, Italija ar Japonija, kuriose infekcijos protrūkis yra didžiausias. Tačiau miesto valdžios atstovas Zhangas Qiangas (Džangas Čiangas) per spaudos konferenciją pareiškė, kad nuo šiol iš bet kurios užsienio valstybės atvykstančių keliautojų laukia 14 dienų izoliavimas.

Ukrainos sostinėje dėl koronaviruso uždaromos mokyklos ir universitetai

Ukrainos sostinės valdžia trečiadienį pranešė apie Kijeve iki kovo pabaigos uždaromas mokyklas ir universitetus, siekiant užkirsti kelią naujojo koronaviruso plitimui.

„Mes imamės apsauginių priemonių Kijeve nuo kovo 12 dienos“, – sakoma Kijevo mero Vitalijaus Klyčko pareiškime. Užsiėmimai stabdomi iki kovo pabaigos, priduriama jame.

Irane nuo koronaviruso mirė dar 63 žmonės

Trečiadienį Iranas pranešė, kad nuo koronaviruso per parą šalyje mirė 63 žmonės. Tai iki šiol didžiausias aukų skaičius Irane per vieną dieną, praneša AFP.

„Remiantis laboratorinių tyrimų rezultatais, mes nustatėme 958 naujus „Covid-19“ infekcijos atvejus šalyje. Iš viso nustatyta 9 000 ligos atvejų“, – spaudos konferencijos metu sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas spaudai Kianoushas Jahanpouras.

„Deja, bet per pastarąsias 24 valandas mums pranešta apie 63 mirtis. Iš viso jau mirė 354 žmonės“, – pridūrė jis.