Kartu dirbę medikai siunčiami į saviizoliaciją. Vaikui, kuriam buvo atlikta operacija, atliktas koronaviruso tyrimas, jis neigiamas.

J. Normantienė nurodė, kad Žalgirio klinika su Santaros klinikomis bendradarbiauja, medikas dirbo su veido ir žandikaulio chirurgija.

Atstovės teigimu, komandoje dirbo 13 asmenų, visi jie pasiųsti į saviizoliaciją.

Santaros klinikose iki šio atvejo jau buvo nustatyti 7 gydytojų ir 2 slaugytojų užsikrėtimo atvejai.

Delfi primena, kad penktadienio vakarą nustatyta dar 13 naujų koronaviruso atvejų.

SAM ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, t. y. maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Taip pat primename, kad Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) interneto svetainėje galima rasti informaciją apie vykdomus epidemiologinių tyrimų rezultatus ir apie koronavirusu užsikrėtusių žmonių lankytas vietas. Kitaip tariant, pateikiama atvejų epidemiologinės diagnostikos metu surinkta informacija, kurią susirgę žmonės pateikė NVSC specialistams. Apie atnaujintą informacija NVSC interneto svetainėje žiniasklaida informuojama nedelsiant, kai tik ji patalpinama.