Kaip dalinosi žinomas žurnalistas, dabar reikia sulaukti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NSVC) skambučio ir prisiminti, su kuo bendravo.



"Tad rytoj vakare būsiu galbūt pirmasis covidinis rinkimų nakties laidos vedėjas. Virtuvėje prie krano", - šmaikštavo A. Tapinas.

Pajuto peršalimo simptomus

Žinomas laidų vedėjas, „Laisvės TV“ įkūrėjas paaiškino, kad feisbuke V. Uspaskichui išreikšta padėka yra ironija. Jis nežino, ar tikrai užsikrėtė nuo jo. „Delfi“ primena, kad V. Uspaskichas penktadienį žiniasklaidai pareiškė, kad COVID-19 testo nesidarė.

„Turėjau su juo labai artimą kontaktą. Ne vienas žiūrovas buvo pastebėjęs, kad Viktoras kosčioja pokalbio metu, kai mes turėjome su juo tiesioginį eterį. Tačiau – čia parašiau labiau ironizuojant, tikimybė yra tikrai maža. Būtų labai ironiška nuo Viktoro užsikrėsti“, - sakė A. Tapinas.

Jis pats teigia dabar bandąs sudaryti savo kontaktų sąrašą, tačiau nemano, kad jis bus labai didelis.

„Dabar skaičiuojuosi. Kažkada sulauksiu skambučio iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, tada tiksliai žinosi. Bet, kaip suprantu pagal tas dienas, kai reikia suskaičiuoti, tai dar yra visai neblogai, nes aš jau savaitę nesu Vilniuje. Turiu nedideles atostogas. Tai beveik tų kontaktų per pastarąją savaitę nebuvo. Tikriausiai jų bus mažiau negu būtų buvę tokiu atveju, jeigu būčiau gyvenęs įprastinį savo gyvenimą Vilniuje“, - sakė A. Tapinas.

Pašnekovas teigė, kad testą atliko po to, kai pajuto peršalimo simptomus.

„Simptomų buvo, dėl to važiavau tirtis, atšaukėme filmavimą Gargžuose. (…) Tie simptomai, kuriuos jaučiau, buvo lyg peršalimas: prasidėjo kaulų laužymas, kosėjimas. Dabar tų simptomų beveik nebeliko. Šiandien jau visai gerai jaučiausi. (…) Dabar laikysiuosi protokolo, ir žiūrėsiu, kas bus“, - sakė A. Tapinas.