Pasak slaugytojos, pandemijos metu ne visada būdavo aišku, ar ligoninėje, Slaugos skyriuje gulintis pacientas yra užsikrėtęs COVID-19.

„Mes iš tikrųjų dirbome tokiose sąlygose, kad ir nežinojom, jog turime kovidinius ligonius. Tiesiog dirbome iš širdies, nes reikėjo dirbti ir kai kolegės pradėjo sirgti, neateiti į darbą, kažkam reikėjo dirbti. Ėjome iš pašaukimo“, – laidoje sakė J. Masiliūnienė.

Pasak jos, gavus išmoką už nedarbingumą, ji tiesiog pakraupo.

„Galvojau, kad ten gal už vieną dieną tiek sumokėjo, bet pasirodo, kad čia už dvi savaites. Iš tikrųjų buvo skaudu. Negana to, kad jokios nuolaidos vaistams nebuvo, kaip užsienyje, o čia dar tokia išmoka – kaip spjūvis į veidą“, – nuoskaudos neslėpė slaugytoja dirbanti moteris.

J. Masiliūnienės teigimu, gauta išmoka siekė vos 150 eurų.

Kaip paaiškino Panevėžio medicinos centro direktorė Birutė Paškevičienė, susirgus medicinos darbuotojams, „Sodros“ darbuotojai pateikia užklausa darbdaviui, ar buvo sudarytos sąlygos saugiai dirbti ir ar žmogus tikrai galėjo užsikrėsti darbe.

„Aš visur skambinau, paskui iš mūsų valdžios buvo pasakyta, kad sesutės, slaugutės geria kavą, taip nesilaiko saugaus atstumo ir užsikrėtė, bet mes gi nedirbame Infekciniame skyriuje, kur su aprangomis ir kombinezonais – mes buvome aprūpinti tokiomis priemonėmis, kokios priklauso tam skyriui“, – pasakojo J. Masiliūnienė.

Kaip teigė slaugė, Slaugos skyriuje dirbančios slaugytojos dėvi apsaugines veido kaukes, turi prijuostę, kaukę.

Laidoje kalbėjęs buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sakė, kad dalis medikų gauna didesnes išmokas, jei jų vadovai patvirtina, jog užsikrėsti buvo galima darbe.

„Dėl ko matyt yra bijoma tą daryti, tai čia yra savotiškai mūsų bendrai gyvenimas kažkokioje baimės atmosferoje, kurios aš niekaip nesuprantu ir negaliu paaiškinti. Visi visko bijo – bijo, kad kažkas tuoj pat pradės ką nors tirti, nubaus ir panašiai. Visi bijo – vadovai bijo, darbuotojai bijo ir per tą baime yra bijoma pripažinti akivaizdžius dalykus – kad ir tą, kad užsikrėsta darbe“, – pripažino A. Veryga.

Laidoje taip pat buvo kalbėta, kad ne vienoje ligoninėje yra daug problemų darbuotojų ir vadovų santykiuose.