Feisbuke pats tenoras pranešė ne tik tai, kad jam ši infekcija buvo patvirtinta, bet ir tai, kad jis gydomas Santariškių ligoninės reanimacijos skyriuje.

Socialiniame tinkle operos solistas pranešė, kad ši infekcija nustatyta ir jo žmonai Linai.

„Daugelis jūsų ar iš manęs asmeniškai, ar iš spaudos esate girdėję, kad man ir mano žmonai diagnozuotas COVID-19. Nenorėjau apie tai rašyt, galvodamas, kad visiems būtų prasmingiau apie tai išgirst, kuomet pasveiksim. Tačiau koronavirusas vis dar klastingas...

Šiuo metu esu Santariškių ligoninės reanimacijoje, o mano Linutė – ligoninėj. Vaikai vieni namuose“, – taip feisbuke rašė V. Vyšniauskas.

Delfi jau skelbė, kad infekcijos židinys tarp meno atstovų, kaip leidžia įtarti NVSC specialistų surinkta informacija, – pirminis užkrato šaltinis, dėl kurio šiuo metu tiriami per šimtas asmenų LOBT ir Kauno filharmonijoje, galėjo būti būtent svečias iš koronaviruso paveiktos Italijos.

Esą atvykėlis Lietuvoje daugiau nei savaitę jautėsi prastai ir turėjo koronavirusui būdingų susirgimo požymių.

Turimais duomenimis, italas rengė aukšto meistriškumo kvalifikacijos mokymus žinomiems šalies atlikėjams, tarp jų – taip pat LOBT ir Kauno filharmonijos darbuotojams.