Praėjusią parą šalyje atlikti 3923 molekuliniai (PGR) ir 197 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

Pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 222,9 atvejo. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 6,4 procento.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 204 tūkst. 356 žmonės.

Statistiškai pasveiko ir šiuo metu yra gyvi 190 tūkst. 234 žmonės, deklaruota – 146 tūkst. 141 pasveikusysis. Statistiškai šiuo metu serga 6827 asmenys, deklaruotas sergančiųjų skaičius siekia 50 tūkst. 920.

Deklaruotu sergančiuoju Statistikos departamentas laiko asmenį, kuriam buvo patvirtintas ligos atvejis ir ligos pabaiga nepatvirtinta gydytojo. Statistinis sergantysis yra asmuo, kuriam liga patvirtinta per pastarąsias 28 dienas. Praėjus šiam terminui, žmogus laikomas statistiškai pasveikusiu.

Anot departamento, statistinių sergančiųjų rodiklis gali būti tikslesnis vertinant populiacijos sergamumą, nes tarp deklaruotų sergančiųjų gali būti atvejų, kai asmuo jau nebeserga, bet šeimos gydytojas nėra patvirtinęs ligos pabaigos.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3373 žmonės. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejama 6801 mirtis.

Pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze praėjusią parą paskiepyti 417 žmonių, antra – 674 žmonės. Iš viso šalyje pirmąja doze paskiepyta 241 tūkst. 746 žmonės, abiem dozėmis – 91 tūkst. 546 asmenys.

Trečiadienį šalyje buvo nustatyta 596 nauji COVID-19 atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė 9 žmonės, ketvirtadienį pranešė Statistikos departamentas.

Praėjusią parą nuo COVID-19 mirė 70-99 metų žmonės

Praėjusią parą nuo COVID-19 mirė septyni žmonės, jiems buvo nuo 70 iki 99-erių metų, rodo penktadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Penkiems mirusiesiems buvo nuo 80 iki 89-erių, vienam – nuo 70 iki 79-erių, o dar vienam – nuo 90 iki 99-erių metų.

Visi šie žmonės mirė ligoninėse.

Statistikos departamentas atkreipia dėmesį, kad per parą mirusiųjų skaičius yra išankstinis ir per kelias dienas gali pasipildyti vėluojančiais įrašais.

Nuo COVID-19 Lietuvoje iš viso mirė 3373 žmonės. Su šia infekcine liga – tiesiogiai ir netiesiogiai – siejama 6801 mirtis.

Daugiausia mirusiųjų nuo COVID-19 – 1210 žmonių – priklausė 80–89 metų grupei. Keturiems mirusiems žmonėms buvo nuo 20 iki 29-erių metų.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 857 COVID-19 pacientai, iš jų 90 – reanimacijoje

Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydomi 857 COVID-19 pacientai, 90 iš jų – reanimacijoje, penktadienį pranešė Statistikos departamentas.

Deguonis papildomai tiekiamas 723 ligoniams, 56 pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Per parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti 73 žmonės.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 204 tūkst. 356 žmonės.

Pagal deklaruojamus duomenis, tebeserga 50 tūkst. 920 užsikrėtusiųjų, tačiau statistiškai skaičiuojama, kad sirgti turėtų gerokai mažiau – 6827 asmenys.

Kur fiksuoti protrūkiai

Nauji koronaviruso atvejai: įmonėse, darželyje, reklamos paslaugas teikiančioje įstaigoje, regos ugdymo centre

Per praėjusią parą izoliuoti 943 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys, iš viso izoliacijoje, įskaitant žmones, kuriems patvirtinta COVID-19 liga, šiuo metu yra 61 585 asmenys, pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruota 68.

Naujas protrūkis užfiksuotas reklamos paslaugas teikiančios įstaigos Marijampolės skyriuje. Iš viso užfiksuoti 5 atvejai. Per praėjusią parą iš jų patvirtinti 4 atvejai.

Marijampolės profesinio rengimo centro protrūkyje koronavirusinė infekcija iš viso užfiksuota 3 darbuotojams. Iš jų 2 atvejai patvirtinti praėjusią parą.

Praėjusią parą nustatytas naujas susirgimas – antrinis atvejis – siejamas su Klaipėdos regos ugdymo centru. Su šiuo protrūkiu iš viso siejami 9 atvejai. Susirgo 4 darbuotojai, 3 ugdytiniai ir taip pat patvirtinti 2 antriniai atvejai.

Tęsiasi protrūkis Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Žiburėlis". COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) patvirtinta vienam darželio ugdytiniui ir nustatytas vienas antinis atvejis. Su protrūkiu iš viso siejama 15 atvejų. Susirgo 9 darbuotojai, 4 ugdytiniai ir 2 antriniai atvejai.

Nustatytas naujas susirgimas, siejamas su protrūkiu Klaipėdoje įsikūrusioje saugos įmonės padalinyje. Iš viso su protrūkiu siejami 4 atvejai.

Šiaulių apskrityje registruota po vieną atvejį protrūkiuose, siejamuose su Šiaulių sporto gimnazija ir logistikos įmone. Taip pat užfiksuotas vienas antrinis atvejis, susijęs su Pakruojyje įsikūrusia inžinerinių tinklų ir sistemų įmone.

Alytaus apskrityje kovo 11 d. registruotas 1 naujas atvejis, susijęs su protrūkiu medienos apdirbimo įmonėje. Iš viso su protrūkiu siejami 7 atvejai.

Ištyrus asmenis profilaktiškai, užregistruoti 6 nauji atvejai, susiję su protrūkiu statybinių medžiagų įmonėje Varėnoje. Iš viso su šiuo protrūkiu siejami 8 atvejai.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 52.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (280)