„Man COVID–19. Bandant susigyventi su šia mintim padėliosiu, kaip viskas buvo ir yra. Antradienį pajutau simptomus – ėmė kilti temperatūra, atsirado labai nedidelis gerklės skausmas, vos vos kosulys ir užgulusi nosis. Jei ne prasidėjęs karščiavimas, gal net nebūčiau labai dėmesio atkreipęs. Kaip tyčia, „padrąsinimui“ gavome informacijos apie šeimos nario sąlytį su nustatytu covidiniu“, – rašė jis.

Parlamentaras rašė, kad su tiek daug naujų atvejų ir liekančią didele dalimi neištirtų, „užsikrėsti jau galima nuo bet ko“.

Nepavyko P. Saudargui sklandžiai prisiskambinti ir į karštąją koronos liniją. Kaip rašo politikas, po 43 nepavykusio skambučio kreipėsi į privačias klinikas.

„Vilniuje – po savaitės“... Atsisveikinau. Pagalvojęs vėl skambinu. „Ok, ne Vilniuje, bet kur Lietuvoje, atvažiuosiu“. Po pauzės: „Bet kur Lietuvoje – po savaitės“. Po savaitės! Registruojuosi. Išgyvenu gerb. A. Tapino aprašytųjų simptomų naktį. Pasikartoju kaulų laužymą ir „žvalų“ rytą. Skambinu 1808 toliau. 77–tą kartą atsiliepia gyva operatorė. Visada sakiau, kad 7 – mano laimingas skaičius. Susakau padėtį – užregistruoja ketvirtadieniui.

Nuvykstu ir, pasidžiaugęs kaip laikrodis besisukančiu senu geru „Siemens“ mob.punktu (jaučiasi, kad šauliai ant bėgių pastatė), priduodu nosiaryklės turinius. Žinokit – neskauda. Rimtai. Tarsi plunksnos galu pakutena nosies gilumą – suerzina, bet skausmu to nepavadinsi. Tai nebijokit Na ir kaip matote – sergu“, – rašė jis.

P. Saudargas rašė, kad pajuto ir nuolat besikeičiančią savijautą.

„Sako, šitos klastingos ligos eiga – labai banguojanti. Iš tikro, jau atrodė, kad ėmė gerėti ir vėl atkritimas. 2 banga – globali (ten už lango) ir personalinė man. Laikykimės! Labiausiai neramu dėl šeimos narių, o ypač senelių... ir visų, kurie yra rizikos grupėje. Būkit sveiki, saugokitės“, – rašė jis.

Virusas nustatytas Simulikui ir dviem kanceliarijos darbuotojoms

Kaip jau skelbta, koronavirusu susirgo ir Seimo narys iš valstiečių žaliųjų frakcijos Valerijus Simulikas. Dėl kontaktų su koronavirusu susirgusiu parlamentaru Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) izoliuotis jau nurodė 10-čiai asmenų, skelbė BNS.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras atlieka tyrimą dėl V. Simuliko kontaktų ir ragina visus su juo artimai bendravusius žmones izoliuotis savarankiškai.

Taip pat šią savaitę pranešta, kad COVID-19 nustatytas dviem Seimo kanceliarijos darbuotojoms.

Kaip nurodoma Seimo nariams Seimo kanceliarijos išplatintame elektroniniame laiške, viena darbuotoja paskutinį kartą Seime lankėsi spalio 21 dieną. Kita darbuotoja Seime pastovios savo darbo vietos neturi, ji dirba iš namų. Paskutinį kartą ji Seimo rūmuose lankėsi spalio 13 dieną. Kontaktiniai asmenys informuoti. Patalpų dezinfekcija atlikta, informuoja Seimo kanceliarija.