Teigiamą koronaviruso testo rezultatą politikas gavo praėjusį pirmadienį, lapkričio 30 dieną.

„Taip, tiesa. Teigiamą rezultatą gavau lapkričio 30 dieną sugalvojau pasidaryti testą. Ir, deja, atsakymas atėjo teigiamas. Nuo tada ir esu saviizoliacijoje“, – Delfi sakė Seimo narys.

„Tuo metu nenorėjau daryti jokios sensacijos ir nedariau iš šios situacijos kažkokių viešųjų ryšių. Esu vienas iš tų kelių tūkstančių nustatomų atvejų per dieną. Tai tiesiog izoliavausi. Manau, kad jau visi pagrindiniai požymiai pasireiškė: dingęs kvapų jautrumas, temperatūra buvo neaukšta,galvą skaudėjo, kūną“, – apie patirtus simptomus kalbėjo politikas.

Gavęs teigiamą koronaviruso testo rezultatą apie tai informavo Seimo kanclerį, frakcijos kolegas.

Politiko teigimu, po jo susirgimo niekam nereikėjo izoliuotis, nes kolegos jau buvo izoliacijoje.

„Praktiškai visi kurie galimai kontaktavo jau buvo izoliacijoje, papildomai neiššaukė nieko“, – kalbėjo A. Gedvilas.

Politikas sakė, jog dar nežino, kada galės grįžti į Seimą.

„Dar neskubu džiaugtis, kad esu sveikas“, – Delfi kalbėjo Darbo frakcijos narys.

Delfi primena, kad šią savaitę koronavirusas buvo patvirtintas ir darbiečiui Valentinui Bukauskui, prieš kurį laiką ir Viktorui Fiodorovui. Izoliacijoje dėl kontakto su minėtu parlamentu buvęs Andrius Mazuronis taip pat sulaukė teigiamo testo rezultato.

COVID–19 buvo nustatytas ir Seimo pirmininkei, Liberalų sąjūdžio vadovei Viktorijai Čmilytei–Nielsen, taip pat liberalams Viktorui Pranckiečiui, Jonui Varkaliui, konservatoriams Vytautui Juozapaičiui, Andriui Kupčinskui. Dauguma jų jau yra pasveikę.