„Generalinės prokuratūros darbuotojas, prokuroras šiandien iki pietų gavo patvirtinimą, teigiamą testo rezultatą, nors yra besimptomis atvejis“, – BNS sakė prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Jokių simptomų nejaučiantis prokuroras namuose ir toliau tęsia darbą – trečiadienį jis dalyvavo teismo posėdyje nuotoliniu būdu.

E. Martinonienė sakė, kad vos sužinojus, jog prokuroras turėjo artimą kontaktą su asmeniu, kuriam buvo patvirtintas COVID-19, darbuotojai buvo įspėti, o sulaukus ir teigiamo prokuroro testo rezultato, imtasi visų prevencijos priemonių – patalpos dezinfekuotos, padidintas per nuotolį dirbančių darbuotojų skaičius.

„Iš pradžių buvo informuoti darbuotojai, kad saviizoliuotųsi, o kai jau buvo detalizuota vis dėlto kada, kas, kaip, su kuo ir pats prokuroras pateikė informaciją apie tai, su kuo turėjo kontaktą kuriuo metu, tai buvo įvertinta, jog rizika tikrai nėra labai didelė, kad būtų paplitęs užkratas“, – pasakojo Generalinės prokuratūros atstovė.

„Peržiūrėjome visą tą laiką, (...) iš tiesų panašu, kad buvo minimalus bendravimas su kitais. Pas mus prokurorai dirba atskiruose kabinetuose“, – kalbėjo ji.

E. Martinonienės teigimu, koronavirusas jau anksčiau patvirtintas Šiaulių apygardos prokuratūros darbuotojai, o viena prokurorė yra saviizoliacijoje, nes serga jos sutuoktinis.

„Tai nėra pirmas prokuratūros darbuotojo užsikrėtimo atvejis per visą Lietuvą. Man atrodo, šiuo metu trys yra skirtingose vietose“, – sakė E. Martinonienė.

Lietuvoje iš viso patvirtinti 3932 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1581 asmuo, 2246 – pasveiko.

Nuo COVID-19 iš viso mirė 89 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 18 užsikrėtusiųjų.