Bylą dėl J. Miliaus atleidimo KT nagrinės antrą kartą, šįkart Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT) padarius išvadą, kad Vyriausybė J. Miliaus veiklos ataskaitai nepritarė nepagrįstai.

KT jau pernai kovą skelbė, kad 2016 metų nutarimas neprieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui, tačiau tada nevertino nepritarimo veiklos ataskaitai pagrįstumo.

LVAT prieš kelis mėnesius paskelbė, kad J. Milių atleisti nusprendusi Vyriausybė nebuvo priėmusi jokio teisės akto, kuriame būtų fiksuoti pagrindai, kuriais nepritariama buvusio tarnybos vadovo ataskaitai.

Dėl šios priežasties į Konstitucinį Teismą kreipęsis LVAT mano, kad Vyriausybės nutarimas, kuriuo J. Milius buvo atleistas iš pareigų nepritarus jo ataskaitai, yra nepagrįstas ir racionaliai nemotyvuotas, todėl prieštarauja Konstitucijai.

Šis bylinėjimasis vyksta J. Miliui siekiant įrodyti, kad jis buvo neteisėtai atleistas, ir grąžinti jį į darbą, sumokėti vidutinį atlyginimą už nedirbtą laiką.

J. Milius buvo atleistas teisėsaugai pateikus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu vadinamojoje šaldytų produktų bendrovės „Judex“ byloje. Tyrimas jo atžvilgiu nutrauktas šiemet birželį.