Jis vyko 60 Lietuvos savivaldybių, daugiau nei 600 bendrojo lavinimo mokyklų, 18-oje aukštųjų mokyklų, Lietuvos aklųjų bibliotekoje ir 11-oje įkalinimo įstaigų. Beveik 600 piliečių į klausimus atsakinėjo virtualiai, naujienų portale delfi.lt.

Kaip ir ankstesniais metais, aktyviausia egzamino dalyvių grupė buvo moksleiviai. Didžiausiu aktyvumu išsiskyrė Kauno mokyklos: Kazio Griniaus progimnazija (890 mokiniai) ir Kauno Maironio universitetinė gimnazija (436 mokiniai).

Tarp aukštųjų mokyklų aktyviausias buvo Vilniaus Gedimino technikos universitetas (183 studentai). Savivaldybėse egzaminą laikė daugiau nei 500 Lietuvos piliečių, norinčių pasitikrinti savo konstitucines žinias.

Pirmojo etapo egzamino dalyviai turėjo atsakyti į 30 uždarų klausimų. Į antrąjį etapą pateko tie, kurie teisingai atsakė į 25 klausimus ir daugiau. Antrajame etape dalyvaus 632 geriausias žinias pademonstravę egzamino dalyviai. Internetu egzaminą laikyti pasirinkę piliečiai dalyvavo tik pirmajame etape.

Konstitucijos egzamino dalyviai varžėsi atskirose grupėse: piliečių, teisę studijuojančių ir teisinį išsilavinimą turinčių asmenų, aklųjų ir silpnaregių, laisvės atėmimo vietose esančių nuteistųjų bei moksleivių (atskirose grupėse: 1-4, 5-7, 8-10, 11-12 kl.).

Geriausiai pirmajame etape pasirodę dalyviai spalio 18 dieną susirungs antrajame etape.

Po antrojo etapo paaiškės 32 egzamino nugalėtojai, juos spalio 25 dieną Prezidentūroje pasveikins ir apdovanos egzamino globėja prezidentė Dalia Grybauskaitė.