Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos Pagėgių skyriaus pirmininkas V.Stanslovas, kuris kandidatuoja į Seimą daugiamandatėje apygardoje, BNS pasakojo spalio 5-ąją dieną matęs grupę asocialių žmonių, kurie, jo teigimu, galėjo už alkoholį atiduoti savo balsą už „tvarkiečių“ kandidatą vienmandatėje, dabartinį Seimo vicepirmininką bei partijos pirmąjį vicepirmininką Kęstą Komskį. Jis su 2305 rinkėjų balsais liko trečias ir nepateko į antrąjį rinkimų turą.

„Pats asmeniškai pirmąją išankstinių rinkimų dieną buvau prie Šilutės savivaldybės ir mačiau, kiek yra asocialių rinkėjų, kuriems „rūpi“ mūsų šalies ateitis. Aš juos pasekiau po rinkimų su automobiliu, su mūsų stebėtoja iki parduotuvėlės Šilutėje, kuri vadinama „mažoji IKI“. Mačiau, kuri jie eina - ten koks penkiolika žmonių grupavosi: grįžta trys, išeina trys nauji. Tie trys nauji vėl grįžta, pasikeičia, vėl eina trys balsuoti“, - BNS pasakojo konservatorius.

Jis pasakojo, kad kartu su TS-LKD deleguotu stebėtoju Šilutės rinkimų apygardoje Žygimantu Kurliansku apie dvi valandas stebėjo situaciją ir laukė galimo pinigų perdavimo, bet tokio fakto neužfiksavo.

„Vėliau įvyko toks dalykas, kad iš tos pačios grupelės du žmonės nuėjo į parduotuvę, grįžo su pilnu maišu - matėme, kad ten yra alkoholiniai gėrimai. Išsidalino ir išsiskirstė. Visa grupė, 12-15 žmonių“, - pasakojo konservatorius.

Tikslaus parduotuvės adreso jis sako neprisimenantis, nes pats gyvena ne Šilutėje, o Šilutės rajone. Pasak jo, po kelių valandų vieną iš minėtų asocialių asmenų jis su Ž.Kurliansku sutiko Šilutėje.

„Tiesiog įžūliai paklausėme: kaip sekėsi rinkimai, ką palaikote. Jis mums atsakė taip: aš asmeniškai nesu gyvenime dar balsavęs. Bet mes, sakome, matėme, kad su šitais žmonėmis buvai. Jis sako: kaip tas yra, lyg ir Komskis ar ne Komskis“, - pasakojo V.Stanslovas.

„Mums tai akivaizdu ir aišku“, - sakė konservatorius.

Tačiau nei kandidatas V.Stanslovas, nei kartu su juo buvęs stebėtojas Ž.Kurlianskis į teisėsaugą nesikreipė. V.Stanslovas teigė to nepadaręs, nes turėjęs žinių, jog galimą balsų pirkimą jau stebi ir Šilutės kriminalistai, o jis pats esą dar 2012-ųjų Seimo rinkimuose su vaizdo ir garso įrašymo įranga imitavo rinkėją ir dalyvavo kitame balsų pirkimo skandale, tačiau tuomet tvirtų įrodymų surinkti taip pat nepavyko.

„Man buvo apie tai (kad įvykį stebi policija - BNS) pasakę - bendradarbiavome su „valstiečiais“, jie ir pasakė, kad kriminalistai stebi“, - aiškina jis.

Policija ketvirtadienį pranešė sulaikiusi septynis asmenis, kurie įtariami rinkėjų papirkinėjimu Šilutėje. Tarp įtariamųjų - galimi papirkinėjimo organizatoriai ir vykdytojai, jie apklausti. Taip pat nustatyti ir apklausti papirktieji asmenys.

15min.lt skelbia, kad balsai gali būti perkami „Tvarkos ir teisingumo“ partijos ir jos kandidatų naudai. BNS šaltiniai patvirtina, kad tyrime dėl galimo balsų pirkimo figūruoja K.Komskio pavardė. Pats K.Komskis po paskelbtos informacijos sustabė narystę partijoje.

Partijos Pirmininkas Remigijus Žemaitaitis informaciją apie galimą balsų pirkimą vertina kaip „gerai suorganizuotą provokaciją“. Pasak jo, K.Komskis traukiasi iš visų pareigų partijoje, nes nori garantuoti greitą ir išsamų tyrimą dėl galimo balsų pirkimo Šilutėje.

BNS šaltiniai patvirtino, kad tyrime dėl galimo balsų pirkimo figūruoja Seimo vicepirmininko „tvarkiečio“ Kęsto Komskio pavardė.