„Iš G. Landsbergio svainio L. Andriulio teksto akivaizdu, kad konservatoriai, jei tik jiems bei liberalams pavyks laimėti antrajame rinkimų ture, pirmiausiai imsis pagrindinių dviejų darbų – vienalyčių santuokų įteisinimo bei pasipriešinimo išmokoms ir pašalpoms“, – rašoma LVŽS feisbuko įraše.

Aiškinama, kad konservatoriai tik gavę valdžią kovos su išmokomis.

„Kitaip tariant, imsis senų laiko patikrintų veiklos metodų – nurėš Sodros mokamas išmokas senjorams – pensijas, panaikins išmokas vaikams – vaiko pinigus bei socialiai remtinoms grupėms. Jei Gabrielius Landsbergis ir Ingrida Šimonytė dar atsargiai kalba apie tokius darbus, tik rugsėjo mėnesį iš anksto anonsuodami, jog lėšų pensijų indeksavimui nebus, p. G. Landsbergio svainis yra kur kas atviresnis – konservatoriai, vos gavę valdžią, su išmokomis kovos“, – dėstė politinės partijos atstovai, kartu ragindami rinkėjus ateiti atiduoti savo balsą antrame Seimo rinkimų ture.

L. Andriulio feisbuko įraše rašoma, kad rinkimuose taip gerai pasirodžius konservatoriams ir liberalams „pagaliau Lietuvai bus postūmis europietiškų vertybių link“.

„Abi liberalų partijos turės didelę ir itin įtakingą frakciją Seime, manau, kad pagaliau galime tikėtis vienalyčių santuokų įteisinimo, pasipriešinimo išmokoms ir pašalpoms, lengvesnės imigracijos“, – atviroje feisbuke grupėje rašė L. Andriulis.

Šiuos rinkimų rezultatus jis interpretavo kaip visuomenės pasikeitimą.

„Visuomenė pasikeitė – Facebook karta, jaunos, miestuose gyvenančios išsilavinusios šeimos įgavo daug svorio, ir jų balsai lemia aiškią Lietuvos kryptį link modernių, liberalių vertybių. Po ketverių metų Lietuva jau bus labai kitokia, o 2024 metais jaunų, modernių žmonių svoris bus dar didesnis. Provincijos, nostalgijos sovietizmui ir populistų balsai prislopo ir nebėra girdimi“, – socialiniame tinkle dėstė jis.

Delfi primena, kad nors pirmąją Seimo rinkimų turą TS–LKD laimėjo, jau dabar iškovojusi 23 mandatus Seime, laukia dar sunkiai prognozuojamas antrasis turas. TS–LKD kandidatai varžysis 54 vienmandatėse apygardose visoje Lietuvoje.

Nors Seimo rinkimų rezultatai nedžiugina centro kairės partijų, tačiau ir jie, anot premjero Sauliaus Skvernelio ir LVŽS lyderio R. Karbauskio neatmeta galimybės burti centro kairės valdančiąją koaliciją.

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) pirmadienį paskelbė, kad antrame Seimo rinkimų ture rems centro kairės, kitaip sakant, atsakys į LVŽS paramą jiems antrame ture.