„Jame nedalyvaujame jokiu pavidalu. Tikrai nesinori dalyvauti iniciatyvoje, kuri yra tokia manipuliacija visuomenės nuomone, kuri tikrai nėra orientuota į kažkokių problemų sprendimą, iš esmės yra kišimasis į vienos iš partijų vidaus reikalus“, – žurnalistams Seime sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Mes turime įpareigojimą paskirti kitą pirmininką iš partijos prezidiumo. Tą mes ir padarysime šios sesijos metu. Sesija baigiasi apie Kalėdas“, – pridūrė ji.

Politikė viliasi, kad naujojo BFK pirmininko klausimas bus išspręstas per ateinančias dvi savaites arba greičiau. Visgi, kas bus naujasis komiteto pirmininkas, pasak jos, kol kas konservatorių frakcija nėra nusprendusi.

„Mes dar nesusitarėme, kas galbūt galėtų imtis, vykdome tas konsultacijas ir su potencialiais, galinčiais užimti pirmininko poziciją. Tikrai skubos nėra, bet tikrai nuo savo šio sprendimo neatsitrauksime“, – sakė Seimo narė.

R. Morkūnaitė-Mikulėnienė akcentuoja, kad į BFK pirmininko postą pretenzijas reiškiančio Seimo nario Justo Džiugelio kompetencijos yra tinkamos, nepaisant to, jog politikas ir neturi aukštojo išsilavinimo.

„Parlamente turbūt svarbiausia yra piliečių atstovavimas, tai tam aukštasis mokslas turbūt nėra būtinas, bet, manau, kad jo dalykinės ir politinės kompetencijos yra pakankamos, bet kas bus BFK pirmininku, tai tikrai šiandieną pasakyti negaliu“, – pabrėžė ji.

V. Mitalas: apsispręsti dėl BFK pirmininko yra konservatorių reikalas

Laisvės frakcijos Seime seniūnas Vytautas Mitalas taip pat ragina „laisviečius“ nedalyvauti opozicijos inicijuojamame „nepasitikėjimo“ balsavime dėl M. Majausko,

„Aš kviečiau frakcijos narius nedalyvauti. Visgi tas balsavimas, kuris iš tikrųjų yra organizuojamas pasitikint pirmininku, sakant, kad juo nepasitikima... Tai, kaip pasakytų anglai, nėra mano arbatos puodelis, dalyvauti Agnės Širisnkienės veiklose bei iniciatyvose“, – žurnalistams teigė V. Mitalas.

„Yra organizuojama nepasitikėjimo procedūra iš tikro pasitikint. Mes suprantame, kad pareigūnus tvirtiname ar šaliname kitokiu būdu“, – pridūrė jis.

V. Mitalas pažymėjo, kad konservatoriai patys turėtų nuspręsti dėl BFK pirmininko likimo.

„Tai yra konservatorių reikalas“, – sakė Laisvės partijai priklausantis politikas.

Antradienį Seime vyks opozicijai priklausančios Seimo narės A. Širinskienės inicijuojamas balsavimas dėl nepasitikėjimo Biudžeto BFK pirmininku Mykolu Majausku.

Nors procedūra yra dėl „nepasitikėjimo“, vis tik, politikė siekia M. Majauską išlaikyti užimamose svarbaus Seimo komiteto pirmininko pareigose. Tai, kad M. Majauskas turėtų trauktis iš pirmininko posto yra pareiškę konservatoriai.

Tokia procedūra reikalautų slapto balsavimo ir tam, kad Seimo pareigūnas būtų atleistas, turi pasisakyti mažiausiai 71 parlamentaras.

Partijos prezidiumas lapkričio mėnesį nutarė kreiptis į TS-LKD frakciją Seime, kad būtų deleguotas naujas BFK pirmininkas vietoje Mykolo Majausko. Pastarąjį pirmadienį TS-LKD Priežiūros komitetas nutarė ne tik šalinti M. Majauską iš partijos, bet ir paragino konservatorius Seime apsispręsti ir dėl jo ateities frakcijoje.

Savo ruožtu prezidentas Gitanas Nausėda tikina, kad toks konservatorių mėginimas „volu pervažiuoti“ per BFK pirmininką nėra geras sprendimas. Šalies vadovo manymu, iš partijos ir komiteto pirmininko pareigų šalinamas politikas laikėsi savo pažiūrų, jas grindė aiškiais argumentais, todėl, pabrėžė prezidentas, nėra pagrindo imtis tokių drastiškų sprendimų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją