"Šarūno" viešbutyje vykęs susitikimas kol kas buvo bevaisis - partijos nepasirašė sutarties dėl derybų pradžios.

Socialdemokratai išplatintame pranešime reikalauja konservatorių nutraukti “destruktyvius veiksmus”.

Konservatoriai trečiadienį pasiūlė, kad vyktų ministrų pirmininkų rotacija tarp Socialdemokratų partijos ir Tėvynės sąjungos: pirmiausiai premjero postas tektų socdemamas, o po dvejų metų - konservatoriams. Seimo pirmininkų rotacija turėtų vykti tarp Naujosios sąjungos ir Liberalų ir centro sąjungos: pirmiausia Seimui vadovauti galėtų liberalcentristų atstovas, o po dvejų metų - socialliberalas. Tokį siūlymų paketą, kurį patys vadina "subalansuoto kompromiso pasiūlymu".

Tuo tarpu Liberalų ir centro sąjungos derybininkai dėl naujos Vyriausybės formavimo Algis Čaplikas ir Vytautas Bogušis kviečia Lietuvos socialdemokratų partijos, Naujosios sąjungos ir Tėvynės sąjungos atstovus vengti konfrontacijos, tęsti politines konsultacijas ir pradėti rimtas partijų derybas.

Anot liberalcentristų derybininko A.Čapliko, “kai kurių derybose dalyvaujančių partijų atstovų noras pelnyti populiarumą ar ginti siaurus partinius interesus nedera su viešai deklaruojamu susirūpinimu dėl Lietuvos ateities”.

Trečiadienį socialdemokratų, socialliberalų, konservatorių ir liberalcentristų deryboms pirmininkavęs Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) rinkimų štabo vadovas Arūnas Keserauskas sakė, kad derybininkai vėl susitiks pasitarę su partijų vadovais.

Trečiadienį derantis dėl komunikato pasirašymo didžiausios socialdemokratų ir socialliberalų kritikos, DELFI žiniomis, sulaukė konservatorių reikalavimas, kad pradėjus derėtis dėl “vaivorykštės” koalicijos derybos su kitomis partijomis nevyktų.

Trečiadienį pavakare dėl galimos koalicijos su socialdemokratais ir socialliberalais Seimo rūmuose derėsis Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho bei Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos pirmininkės Kazimiros Prunskienės blokas.