Tai DELFI patvirtino I. Degutienė.

„Taip, buvo toks pokalbis šiandien“, - sakė buvusi Seimo pirmininkė.

Pasak jos, E. Vareikiui duota šiek tiek laiko apsispręsti. „Mes jam tokį pasiūlymą davėme. Tikrai žmogus yra pasveikimo stadijoje. Bet dar manome, kad reikia užtikrinti tai. Ir jam duotas terminas iki kitos savaitės vidurio duoti mums atsakymą, ką jis darys“, - kalbėjo I. Degutienė.

E. Vareikis DELFI sakė, kad su A. Kubiliumi ir I. Degutiene aptarė visus įmanomus variantus, kaip jam dirbti grįžus po gydymosi, tačiau esą galutinis sprendimas nepriimtas.

„Nepriėmėme jokio sprendimo. Mes aptarėme visus galimus atvejus, vienas iš jų yra toks. Bet ne vienintelis. Mes šiandien kalbėjome apie mano sveikatą ir mano galimybes. Kai šneki apie sveikatą, atsiranda visokie klausimai, bet nėra jokio sprendimo. Ir mes sutarėme, kad nekomentuosime, kas bus po savaitės ar panašiai“, - pasakojo E. Vareikis.

Paklaustas, ar nejaučia kolegų spaudimo trauktis iš Seimo, parlamentaras atsakė neigiamai.

„Ne, mes tik apsitarėme. Aš gi ne mažas vaikas, žinau situaciją. Viską galima sutarti, aptarti, niekas su lazda nestovi ir nespaudžia. Apsitarsime. Aš irgi gaunu visokių pasiūlymų ir kas ten žino, kaip čia bus“, - pridūrė E. Vareikis.

Tačiau politikas sako, kad Seimo nario mandatas nėra „iki grabo lentos“.

E. Vareikis į Seimą išrinktas pagal partijos sąrašą. Taigi jeigu jis nutartų priimti partijos lyderių pasiūlymą ir trauktis iš Seimo, naujų rinkimų vienmandatėje apygardoje rengti nereikėtų. Tokiu atveju, pirma eilėje į Seimo nario kėdę būtų konservatorė Auksutė Ramanauskaitė-Skokauskienė, antras – buvęs A. Kubiliaus patarėjas Vyriausybėje Virgis Valentinavičius, trečias – signataras ir ilgametis Seimo narys Saulius Pečeliūnas.