Ketvirtadienį partijos prezidiumo posėdyje nutarta Vilniaus skyriams pasiūlyti be parlamento Manto Adomėno kandidatūros apsvarstyti Seimo narių Stasio Šedbaro, Arvydo Anušausko, Pauliaus Saudargo, buvusio premjero patarėjo Mykolo Majausko, politologo Lauryno Kasčiūno ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario Valdo Benkunsko kandidatūras.

„Dabar prasidės intensyvesni galimų ir kitų pavardžių svarstymai skyriuose ir po kelių savaičių žinosime, kokias pavardes skyriai siūlo, ir tada matysime, kaip gali atrodyti Vilniaus skyrių sprendimas“, - po prezidiumo posėdžio BNS sakė TS-LKD pirmininkas Andrius Kubilius.

Anot jo, kandidatas į sostinės merus turėtų paaiškėti lapkričio viduryje partijos Vilniaus miesto sueigos tarybai surengus specialią konferenciją ir joje išrinkus galutinį kandidatą į sostinės merus.

Paklaustas, ar bus dar kartą siūloma Lietuvo banko pirmininko pavaduotojai Ingridai Šimonytei dalyvauti mero rinkimuose kaip TS-LKD kandidatei, A.Kubilius atsakė, kad viskas priklauso nuo kiekvieno skyriaus apsisprendimo, ką siūlyti, tačiau konservatoriai norėtų ją matyti kaip kandidatę.

Be to, ketvirtadienį per TS-LKD prezidiumo posėdį pasiūlyta kaip kandidatės į Neringos mero postą svarstyti žurnalistės, Vytauto Landsbergio padėjėjos Liepos Rimkevičienės kandidatūrą.

Savivaldos rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų kovo 1 dieną. Pirmą kartą merai bus renkami tiesiogiai.