Konservatorė Monika Navickienė norėjo premjerui užduoti klausimą dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus.

„Kadangi premjeras nors jau grįžo į darbą, bet tiek visuomenei, tiek prezidentui vengia teikti paaiškinimus dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba keliui, kuris tiesiamas iki premjero namų, tenka kreiptis į finansų ministrą“, – kalbėjo konservatorė.

M. Navickienė priminė trečiadienį buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio teiginius, kad premjeras asmeniškai bent du kartus domėjosi kelio asfaltavimo galimybėmis, ji klausė ministro,
„kas pasikeitė, kad prie ankstesnio ministro galimybių keliuko asfaltavimui nebuvo, o prie naujo atsirado“.

Finansų ministras Vilius Šapoka nesuprato, kodėl jis adresuotas jam, premjero jis nepavaduoja.

„Premjeras šiandien yra darbe, manau, kad pats susisiekimo ministras galėtų atsakyti į šį klausimą“, – sakė V. Šapoka.

Konservatorius Mantas Adomėnas kėlė klausimą dėl posėdžio vedimo tvarkos – tikino, kad premjeras rodo nepagarbą.

„Reikia konstatuoti nepagarbą Seimui. Nes premjeras būdamas darbe neatvyko į Vyriausybės valandą. (…) Ir net nepasivargino paskirti jį pavaduojantį ministrą“, – kritikavo M. Adomėnas.

Čia jį pertraukė Vyriausybės posėdį vedusi Rima Baškienė.

„Mielieji kolegos, vis tik yra dar ir supratimas, kad kuo mažiau rizikų dėl sveikatos, dabar laikotarpis, kai šitiek daug infekcijų. Aš būčiau labai laiminga, jei M. Adomėnas ir mes visi palinkėtume premjerui kuo geresnės sveikatos, vengti pavojų, kurie galėtų sukelti jo sveikatos būklei, padėkoti ministrams, kad jie sutinka atsakyti į klausimus. Ir nesipiktinti ten, kur nereikia“, – Seimo posėdžių salėje parlamentarus auklėjo R. Baškienė.

„Šiandien klausimas yra keliamas ne dėl aplinkybių, visiems yra žinomos premjero sveikatos problemos, bet kodėl nėra ministro, kuris galėtų atsakyti į klausimus už premjerą“, – kalbėjo M. Navickienė.

DELFI primena, kad po laikino nedarbingumo pirmadienį grįžęs premjeras sakė, kad jam šiuo metu yra baisiausia infekcija.

„Galiu pakartoti tą patį – jei medikai sako, kad turiu ilsėtis, ir jei tiek reikia nebūti darbe, aš tai ir darysiu. Jei tik reikės ateityje 10, 2, 15 dienų. Nes gydymo kursas mano baigtas yra, pakankamai senai. Bet reikalinga atstatyti organizmą. Šiandien man didžiausia rizika yra infekcija, bakterija ir virusas“, – Vyriausybėje pirmadienį sakė premjeras, pridurdamas, kad nežino, kokį susirgimą turi darbovietėje sutinkami asmenys.