Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas A.Kubilius klausia, ar socialdemokratų balsavimas prieš galimos korupcijos tyrimą yra „oficiali partijos ir jos vadovo pozicija“, pranešė konservatorių frakcija.

„Vieningas socialdemokratų atstovų balsavimas yra ne kas kita kaip primityvus savo daugumos Seimo Antikorupcijos komisijoje panaudojimas tam, kad komisija negalėtų pradėti tyrimo, dar vienas tipiškas pavyzdys „demokratijos erozijos“, kurią socialdemokratai, būdami valdžioje, nuosekliai plėtoja“, - pranešime cituojamas A.Kubilius.

Socialdemokratai reaguodami į šį pranešimą pareiškė, kad „netrukdys teisėsaugos institucijoms tirti Druskininkų istorijos ir ragina opoziciją elgtis taip pat“, o opoziciją apkaltino bandant „kištis į Specialiųjų tyrimų tarnybos, prokuratūros ir teismų darbą bei paveikti šias institucijas“.

„Socialdemokratai siekia kuo teisingesnio nepriklausomo kompetetingų institucijų tyrimo ir patys nesikišdami į tyrimo procesą, ragina to nedaryti ir opozicijos atstovų, o laukti teismo sprendimų, kaip ir pridera elgtis demokratinėje valstybėje“, - rašoma ketvirtadienį paskelbtame LSDP pareiškime.

Seime trečiadienį daugiausiai valdančiųjų balsais blokuotas tyrimas dėl galimos korupcijos Druskininkų vandens parke. Prieš socialdemokratų mero Ričardo Malinausko valdomų Druskininkų klausimo įtraukimą į darbotvarkę buvo arba susilaikė komisijai priklausantys socialdemokratų, „darbiečių“, „tvarkiečių“, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, Mišrios Seimo narių grupės atstovai.

Socialdemokratai pareiškė, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Druskininkų, todėl klausimo svarstymas komisijoje esą galėtų būti suprastas kaip poveikis pareigūnams.

Spalio viduryje Druskininkų savivaldybei priklausančio Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“ direktorius Edmundas Antanaitis buvo sulaikytas įtariant piktnaudžiavimu. Jam pateikti įtarimai.

STT Kauno valdybos pareigūnai pranešė, kad gavę duomenų apie galbūt neteisėtai naudojamas savivaldybės bendrovės lėšas ir turtą, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šios bendrovės direktoriaus piktnaudžiavimo.

Bendrovės vadovas, kaip įtariama, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus, organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalinamos įvairios dovanos - leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis.

Paaiškėjo, kad Druskininkų sveikatingumo centre nemokamai yra lankęsis ir dabartinis Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės sekretoriato vadovas Žimantas Pacevičius, kai ėjo Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovo pareigas“.