„Vis dar turime tą situaciją, kai nedaug turime informacijos iš miestų, ir labai mažai apylinkių yra suskaičiuota. Bet tie signalai, kuriuos gauname ir savo signalais, duoda pagrindo santūriam optimizmui, kad tas rezultatas, kurį pradžioje matėme (kaip tradiciškai būna per visus rinkimus, kad miestams pasijungus jis keičiasi), tai dabar iš atsargių signalų, kuriuos gauname, panašu, kad jis keisis turbūt ir mūsų partijos naudai“, - sakė TS-LKD sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė.

Pasak TS-LKD pirmininko G. Landsbergio, yra ženklų, kad taip gali atsitikti, kad netrukus pagal rezultatus jų partija bus pirma.

„Kadangi dauguma valdančiųjų kalba, kas bus toliau, ką tai reiškia. Ko gero tai simbolizuoja pasitikėjimą, kad partijai į rankas yra duodama iniciatyvos teisė kalbėti apie tolimesnius žingsnius“, - sakė G. Landsbergis.

Jo nuomone, yra galima plati koalicija. Ką konkrečiai tai reiškia konservatorių lyderiai kol kas neįvardija.

Tiesiai neatsako apie partnerius

TS-LKD lyderiai tiesiai neatsako ir į klausimą, ar tarp koalicijos partnerių matytų Darbo partiją.

„Mes nesakome „prieš“ kažką (…), prie to stalo, prie kurio derėtųsi politinės jėgos, man rodos, kad turi atsirasti vietos visiems rinkėjų lūkesčiams. Kitaip tariant, žmonės, kurie balsavo už partijas – už „valstiečius“, Darbo partiją, kitas politines jėgas, jie tikisi, kad jų lūkesčiai bus išgirsti“, - kalbėjo G. Landsbergis.

TS-LKD lyderio supratimu, jų rinkėjai tikisi „sąžiningos, nemeluojančios, atsakingos Vyriausybės“.

„Tą mes galime pažadėti“, - sakė G. Landsbergis.

TS-LKD lyderiai šiame etape tiesiai neatsako ir į klausimą, kam, gavę iniciatyvą, jie skambins tartis.

„Pirmiausia, pasižiūrėsiu, kas yra Seime, ir, kam galima skambinti. Dabar mes buriame iš kepurės, nes turime bandyti atspėti, o kam iš viso būtų galima skambinti. Bet rasime, kam paskambinti“, - sakė I. Šimonytė.

Netrukus lauks ir partijos pirmininko rinkimai

G. Landsbergis tiesiai neatsakė į klausimą, ar trauktųsi iš partijos pirmininko pareigų, jeigu TS-LKD vis tik liktų opozicijoje.

„Labai intriguojantis klausimas – šiek tiek dar ankstyvas, sulaukime antro turo, tada pabandykime suformuoti Vyriausybę, jeigu rinkėjai taip nuspręstų, kad turime iniciatyvos teisę.

Noriu Jus pakviesti į ypatingai įdomų renginį, kuris vyks kitų metų vasarį, kuris vadinsis TS-LKD pirmininko rinkimai. Jie bet kuriuo atveju bus, kaip bepasibaigtų šie rinkimai. Mūsų demokratijos šventės visada priklauso nemažai dėmesio, tuomet bus proga aptarti šiuos klausimus“, - sakė G. Landsbergis.

Partijai kol kas nepriklausanti I. Šimonytė patikino, kad tuose rinkimuose tikrai nepretenduos.

Kaip jau skelbta,23.20 val. iš 1989 apylinkių duomenis paskelbė 1179. Suskaičiuoti 286308 balsai.

Pirmoje vietoje lieka LVŽS – 21,09 proc. Antroje vietoje yra TS-LKD (17,78 proc.). Trečioje vietoje – Darbo partija (12,85 proc.). Lietuvos socialdemokratų partija – ketvirtoje vietoje (10,67 proc.). Laisvės partija – 6,11 proc. Liberalų sąjūdis – 5,75 proc. Lietuvos lenkų rinkimų akcija – 5,17 proc.