„Tai tikrai nereiškia, kad mes užimame socialdemokratų vietą, tai reiškia, pirmiausia, tai, kad mes pripažįstame, kad valstybėje situacija yra nestabili. Mes manome, kad tik susitarimų principu, kai susitaria opozicija ir valdantieji, kas jie bebūtų, įmanoma priimti svarbiausius sprendimus valstybėje“, - sakė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Prezidiumas išreiškė susirūpinimą „Lietuvos politinę sistemą ištikusia krize“.

„Nepritardami politinių partijų blaškymuisi ir nesutarimams tiek tarpusavyje, ir viduje,
deklaruojame savo pasirengimą, nereikalaudami postų ir pareigybių, tartis ir dalyvauti rengiant bei priimant sprendimus dėl Lietuvai svarbių darbų ir esminių reformų“, - rašoma dokumente.

Jame taip pat išvardinamos prioritetinės konservatoriams sritys – skurdo mažinimas ir pagalba šeimoms bei pažeidžiamiausiems visuomenės nariams per mokesčių formą, švietimo ir mokslo kokybės gerinimas, kova su korupcija, ypač politine, žiniomis ir aukštosiomis technologijomis grįstos pažangios ekonomikos kūrimas, valstybės saugumo didinimas ir krašto apsaugos finansavimo kėlimas.

DELFI primena, kad socialdemokratų partijos taryba yra nusprendusi trauktis iš valdančiosios koalicijos, tačiau šios partijos frakcijos dalis toliau deklaruoja paramą valstiečiams – žaliesiems. Antradienį pradėjo veikti naujas darinys valstiečių-žaliųjų ir socialdemokratų frakcijų valdančioji koalicija.