„Politologai ir apžvalgininkai tai įvertino kaip vienareikšmiškai naudingą sprendimą kandidatui į Prezidentus premjerui Sauliui Skverneliui. Todėl ekonomikos ir inovacijų ministro, pasiskelbusio ministro pirmininko rėmėju ir patikėtiniu, viešai lydėjusio jį į Vyriausiąją rinkimų komisiją, prašome aiškių atsakymų, kokius pažadus teikė aukščiausi valstybės pareigūnai, kad V. Matijošaitis nesudarytų konkurencijos „valstiečių ir žaliųjų“ kandidatui į Prezidentus“, - pažymėjo vienas iš kreipimosi autorių A. Anušauskas.

Parlamentarai ministro prašo atsakyti, kokius klausimus ir kokius projektus ministras V. Sinkevičius aptarė su Kauno meru V. Matijošaičiu? Kiek iš viso žmonių ir kokie ministerijos tarnautojai dalyvavo susitikime su Kauno meru? Prašoma pateikti šio susitikimo protokolą ir atmintinę.

„Kai vienai politinei jėgai naudingiems politiniams tikslams pasiekti naudojamasi valstybės resursais (žmogiškaisiais ir gal net piniginiais), visuomenei turi būti aiškiai įvardinti tokio susitikimo tikslai, aplinkybės ir pažadų apimtys. Taip pat norime sužinoti, kokie konkretūs pažadai buvo duoti Kauno merui šio susitikimo metu ir ar jie buvo suderinti su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu“, - sakė Seimo narė R. Juknevičienė.

Turėdami omenyje, kad ministras tiesiogiai pavaldus premjerui, parlamentarai V. Sinkevičiaus klausia: „Ar nemanote, kad eidamas atsakingas ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas turėtumėte susikoncentruoti į savo tiesiogines pareigas ir atsakomybes bei susilaikyti nuo agitacijos Lietuvos Prezidento rinkimuose? Ar ketinate Prezidento kampanijos metu išeiti atostogų?„