„Džiaugiuosi, kad vienas iš geriausių šalies medikų, garsėjančių novatoriškais gydomosios medicinos darbais ir patyręs nacionalinės sveikatos politikos ekspertas, profesorius Juozas Pundzius apsisprendė pasukti į Lietuvos politiką. Jo akademinė ir vadovavimo patirtis, sukauptos vertingos žinios ir sveikatos politikos išmanymas yra labai reikalingi šiandieninei Lietuvos politikai bei sveikatos apsaugos sistemai, kurioje žmonės pasigenda teisingumo ir lygių galimybių skaidriai gauti kokybiškas paslaugas“, – teigė TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Lietuvos piliečiai vis dar susiduria su daugybe problemų ir sunkumų, norėdami pasirūpinti savo sveikata ir gydydamiesi užklupus ligoms. Apsisprendžiau tapti kandidatu į Seimą, nes noriu panaudoti sukauptas žinias ir praktinę patirtį sergančiai Lietuvos sveikatos apsaugos sistemai gydyti. Žinau, ką ir kaip padaryti, kad mūsų piliečiams pagerėtų galimybės greitai gauti visiems lygiai prieinamą kokybišką, saugią medicinos pagalbą. Turime pasiekti, kad sunki liga nenuskurdintų ir nepažemintų žmonių orumo“, – sakė prof. J. Pundzius.

Prof. habil. dr. J. Pundzius yra Nacionalinės sveikatos tarybos pirmininkas, buvęs ilgametis Kauno medicinos universiteto Kauno klinikų vadovas, visose srityse žinomas kaip ryžtingų pokyčių šalininkas, nevengiantis iššūkių, drąsiai priimantis sprendimus. Šiuo metu prof. J. Pundzius yra Kauno klinikų Chirurgijos klinikos vadovas ir laikomas vienu geriausių chirurgų Lietuvoje, yra atlikęs tūkstančius sudėtingiausių operacijų, tarp jų ir pirmąją Lietuvoje kepenų transplantacijos operaciją.

J. Pundzius yra vedęs, su žmona Birute, vaikų gydytoja, augina keturias dukras.