Konkurse dalyvavo 8 pretendentai. Atrankai konkurso dalyviai turėjo pateikti 5 metų perspektyvinę LNOBT veiklos programą ir atsakyti į komisijos narių klausimus.

„Džiaugiamės, kad konkurse dalyvavo daug pretendentų, ir dėkojame jiems už laiką ir pastangas. Tačiau pagrindinis komisijos tikslas buvo rasti tokį Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovą, kuris būtų stiprus ir meno srityje, ir organizacijų valdyme. Komisija nusprendė, kad kandidato, kuris atitiktų abu šiuos kriterijus, šiandien nebuvo“, - teigė kultūros viceministrė Gintautė Žemaitytė.

Kultūros ministerija primena, kad, pagal Konkursų į nacionalinių, valstybinių ir savivaldybių teatrų ir koncertinių įstaigų vadovų pareigas tvarkos aprašo 29 punktą, pretendentai, surinkę mažiau kaip 60 procentų didžiausio galimo balų skaičiaus už programos vertinimą ir pokalbį su komisija, laikomi nepraėjusiais konkurso. Pagal to paties aprašo 34 punktą numatyta, kad tokiais atvejais yra skelbiamas naujas konkursas. Naujasis konkursas turi būti paskelbtas per 15 darbo dienų.