Tyrimas buvo pradėtas gavus bendrovių „Blue Bridge“, „Baltnetos komunikacijos“, asociacijos „Infobalt“ pareiškimus. Tyrimo metu taip pat buvo gauta informacijos iš Krašto apsaugos ministerijos bei įmonės „Infostruktūra“.

„Infobalt“ buvo nurodžiusi, kad krašto apsaugos ministro 2018 m. vasario 7 d. įsakymu „Dėl saugaus valstybinio duomenų perdavimo tinklo nuostatų patvirtinimo“ patvirtintais SVDPT nuostatais buvo sukurti konkurencijos iškraipymai „Infostruktūra“ teikiant saugaus valstybinio duomenų perdavimo tinklo paslaugas.

„Infobalt“ teigimu, savo esme SVDPT yra visiškai įprastos informacinės ir ryšių technologijų paslaugos, kurias privatiems ir viešiesiems subjektams teikia privatūs rinkos dalyviai. „Infostruktūra“ naudai buvo rezervuota reikšminga duomenų perdavimo ir informacinių technologijų prekių/paslaugų rinkos dalis, kuri tapo neprieinama rinkos dalyviams bei sukurtas teisinis reglamentavimas, kuris suteikia galimybę savo kontroliuojamam subjektui iškreipti konkurencijos sąlygas ir kitose su SVDPT susijusiose rinkose ar atskiruose rinkos segmentuose.

Konkurencijos taryba konstatavo, kad tyrimas dėl krašto apsaugos ministro sprendimų, kuriais valstybės įmonei „Infostruktūra“ pavesta tvarkyti saugų valstybinį duomenų perdavimo tinklą, nutrauktas, kadangi nebuvo nustatyta Konkurencijos įstatymo pažeidimų.