„Normaliai viskas vyksta. Trupučiuką turime ginčų su stebėtojais. Kai kurie stebėtojai dėl kažkokių priežasčių supykę ant mūsų dėl kažko, partinių kažkokių interesų. Važinėja ir trupučiuką kabinėjasi prie komisijų. Bet mes čia susitvarkome, didesnių pažeidimų šiandien (sekmadienį - BNS) nefiksuota“, - BNS sakė Širvintų rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Steponas Liktoravičius.

Pasak jo, pilietinės iniciatyvos „Baltosios pirštinės“ atstovai taip pat yra parašę protestą.

„Baltosios pirštinės“ parašė protestą. Žmogus gyveno vienoje vietoje, o kai užpildė formą, kad balsuotų namuose, jis pranešė, kad tą dieną bus pas sugyventinę pagal kitą adresą. Užsirašė, kur jis bus ir nuvažiavo pas tą žmogų pagal deklaruotą laikiną adresą ir nerado to žmogaus ir neįvyko balsavimas. Mes davėme įspėjimą tai komisijai ir nieko daugiau nenubaudėm“, - aiškino S.Liktoravičius.

Jo teigimu, sekmadienį iki 10 val. savivaldybėje balsavo apie 8 proc. rinkėjų.

Trakų rajone, pasak komisijos vadovės Giedrės Žuromskienės, iki 10 val. savo valią išreiškė apie 6 proc. rinkėjų.

„Palyginti su praeitais rinkimais, man rodos, anksčiau būdavo daugiau prabalsavę. Aišku, Trakų mieste, Aukštadvaryje aktyvumas didesnis, jau 11-12 proc., kaimuose gal truputėlis mažesnis - apie 3-5 proc.“, - BNS sakė Trakų rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Giedrė Žuromskienė.

Jos teigimu, skundų dėl pažeidimų gauta, jie perduoti policijai.

„Buvo skundų dėl agitacinės medžiagos, dėl laikraščio išspausdinimo. Buvo nenurodyta nei reklama, nei kas. Buvo kompromituojanti medžiaga paskelbta laikraštyje ir nėra nei užsakovo, nei tiražo, nei kas spaustuvė, nieko, anoniminis. Sekmadienį praneša stebėtojai apie automobilius, žmonių kompanijas, kurios būriuojasi. Apie tai pranešta policijai“, - komentavo G.Žuromskienė.

Varėnos - Eišiškių rinkimų apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Juozas Šilanskas BNS teigė, kad rinkimai vyksta sklandžiai, pažeidimų nefiksuota.

„Normaliai vyksta rinkimai. Jokių nusiskundimų, ar kad neveiktų programos, kad negalėtų rinkėjai balsuoti, nėra. Pažeidimų nėra. Kalbėjai su policija, jie irgi nieko nefiksuoja“, - BNS sakė J.Šilanskas.

Pasak jo, sekmadienį iki 10 val. balsavo apie 5 proc. rinkėjų, o apie 12 val. aktyviausiose apylinkėse savo valią išreiškė apie 14 proc. rinkėjų.

Pakartotinių rinkimų Trakų ir Šilutės rajonuose prireikė, kai Vyriausioji rinkimų komisija dėl šiurkščių pažeidimų panaikino kovo 1-ąją vykusių savivaldos rinkimų rezultatus. Taip pat dėl šiurkščių pažeidimų panaikinti Širvintų rajono savivaldybės mero rinkimų rezultatai.

Nauji rinkimai į Seimą vienmandatėje Varėnos–Eišiškių rinkimų apygardoje organizuojami, nes čia per 2012 metų rinkimus nugalėjęs Algis Kašėta buvo išrinktas Varėnos rajono meru ir atsisakė Seimo nario mandato.