Po Kolūkiečių gatvę šiuo metu turi trys Lietuvos regionai. Tokia gatvė yra Mažeikių rajono Sedos mieste, Šakių rajono Gerdžiūnų gyvenvietėje, Jonavos rajone, Žeimiuose, ir Panevėžyje. Šių vietovių valdžios atstovai pabrėžia, kad būta siekių keisti kolūkių laikus menančius pavadinimus, tačiau to nepadaryta griežtai protestuojant gyventojams.

Idėją keisti Panevėžyje esančios Kolūkiečių gatvės pavadinimą iškėlė šio miesto vadovas Rytis Mykolas Račkauskas. Jo nuomone, turėti Kolūkiečių gatvę tolygu mieste būti išsaugojus Lenino paminklą. Mero pavedimu kreiptasi į Valstybinę lietuvių kalbos komisiją, o gavus jos paaiškinimą, kad toks pavadinimas yra sovietmečio reliktas, neatitinkantis šių dienų dvasios, Kolūkiečių gatvės gyventojams buvo išsiųsti raginimai pagalvoti apie kitą pavadinimą.

Tačiau ši iniciatyva sulaukė griežto atsako. Kategorišką raštą Panevėžio merijai atsiuntę Kolūkiečių gatvės gyventojai tikino, kad juos tenkina dabartinis pavadinimas. Drauge paaiškinta, kad kolūkiečiai sunkiu darbu padarė daug gero šaliai, tad Kolūkiečių gatvės pavadinimą būtina išsaugoti iš pagarbos šiems žmonėms ir kaip paveldą ateities kartoms, kad jos žinotų bent jau patį žodį „kolūkietis“. Prieš pavadinimo keitimą pasisakė iš kitų savivaldybių Kolūkiečių gatvių gyventojai.