Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija pareiškė nepasitikėjimą Ž. Pavilioniu. Pats politikas pareiškė, kad nutarė nesitraukti iš pareigų.

Ką toliau daryti su pakovoti už savo poziciją sumaniusiu bendrapartiečiu, bent jau viešai kol kas konservatoriai nesvarsto.

„Jis padarė apsisprendimą. Mūsų lūkestis ir noras yra, kad darbas užsienio reikalų dalykuose būtų sklandus. To ir sieksime“, – sakė TS-LKD frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Vienas iš teorinių, bet kartu ir jau pakankamai drastiškų variantų, kaip galima būtų spręsti šią situaciją – pašalinti Ž. Pavilionį iš frakcijos. Tokiu būdu jis išeitų į Mišrią Seimo narių grupę (ir būtų vienintelis jos narys), arba kažkur kitur. O pagal kvotas URK pirmininko postas priklauso konservatoriams, tad jis nebegalėtų jo užimti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)