„Nėra didesnės garbės nei sulaukti pasitikėjimo ir profesinio pripažinimo iš J. E. išrinktojo prezidento G. Nausėdos. Todėl nuoširdžiai dėkoju už šiltą Prezidento žodį „DELFI Dėmesio centre“ laidoje“, – savo „Facebook“ paskyroje rašo L. Kojala.

„Nors šiuo metu tai nereikš tiesioginio bendro darbo kanceliarijoje, visaip kaip stengsiuosi prisidėti prie Lietuvos užsienio politikos sėkmės. Laukia daug iššūkių, tačiau neturiu abejonių, kad bus pasirinkti teisingi sprendimai; esame gerose valstybės vadovo ir jo komandos rankose. Visada būsiu pasirengęs pagelbėti, jei tik galėsiu ir būsiu naudingas“, – sako jis.

L. Kojala tikisi, jog naudingos bus ir jo dabar atliekamos veiklos. „Rytų Europos studijų centras, kurio jauna, bet labai talentinga komanda artimiausiu metu žengs dar vieną ryškų kokybinį žingsnį į priekį, kuriant Lietuvoje vakarietišką „think-tankų“ kultūrą ir įtvirtinant, pagal tarptautinius reitingus, aukščiausią reitingą Baltijos šalyse; VU TSPMI, seniai tapęs neatsiejama būsimų šalies kūrėjų bei talentų ugdymo kalve; ir projektai, kuriuos toliau kaip asocijuotas ekspertas vykdysiu su Harvardo universitetu“, – vardija politologas.

Trečiadienį „DELFI Dėmesio centre“ transliuotame interviu G. Nausėda sakė, kad L. Kojala atsisakė tapti jo patarėju ir nusprendė tęsti savo akademinę veiklą, „sutikdamas padėti visaip, kaip yra įmanoma“.