„Aš nebūčiau toks griežtas Gediminui Grinai. Vien tik matyti jo darbe trūkumus, manau, būtų neteisinga. Jis nubrėžė naują koncepciją žvalgybos institucijos, buvo priimtas Žvalgybos įstatymas, visiškai kitaip sudėliotos užduotys ir kas jas formuoja. Manau, kad visiškai nemažai buvo nuveikta darbų. Kad jo santykis nesusiklostė su prezidente, galbūt ir buvo pagrindinė priežastis, dėl ko jis nebuvo pasiūlytas antrajai kadencijai“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo A. Paulauskas.

Seimo narys Kęstutis Masiulis buvo kritiškesnis VSD veiklai – anot jo, visuomenė turėtų žinoti daugiau:

„Visuomenė iki šiol buvo per mažai informuojama ir per mažai buvo galima veikti preventyviai prieš tuos asmenis, kurie veikė prieš valstybę. (...) Reikėtų nebijoti paskelbti žmonių pavardes, kurie yra nuolatiniai Rusijos ambasados lankytojai ir panašiai“,- sakė K. Masiulis.

Parlamentaras taip pat patarė nebežiūrėti į tamsiąsias Lietuvos saugumo istorijos dėmes – tebevykstantį tyrimą dėl slaptųjų CŽV kalėjimų ir VSD karininko Vytauto Pociūno žūtį Baltarusijoje:

„Nemanau, kad kas nors ką nors išsiaiškins. Nubraukime praeitį, mums labai svarbu pastiprinti valstybę ir jos saugumą“, - sakė K. Masiulis.

Laida „Aktualioji valanda“ transliuojama darbo dienomis 17.05 val.