Jungtinių Tautų Pabėgėlių agentūros atstovas pabrėžia, kad tikrai ne visi pabėgėliai išvyksta iš mūsų šalies, tačiau pažymi, kad susitikimai ir bendravimas su Rukloje gyvenančiais pabėgėliais parodė sudėtingą jų situaciją.

Jungtinių Tautų Pabėgėlių agentūros patarėjas teisės klausimais Vladimiras Siniovas pažymi, kad yra ne vienas sėkmingai į visuomenę įsiliejusių pabėgėlių pavyzdys. Tiesa, jis sutinka, kad ne visi atvykėliai Pabėgėlių priėmimo centre Rukloje jaučiasi gerai ir, anot jo, su jais reikia daugiau bendrauti.

„Teko lankytis Rukloje pastaruoju metu du kartus ir iš tikrųjų tie susitikimai su pabėgėliais ir bendravimas su jais buvo pakankamai sudėtingi. Aš manau, kad reikia daugiau su žmonėmis bendrauti. Tos pastangos yra dedamos, bet, ko gero, reiktų šiek tiek daugiau pastangų“, – sako V. Siniovas.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis teigia, kad išvykę 35 žmonės, tikėtina, iš anksto buvo nusiteikę Lietuvoje susitvarkyti dokumentus ir vykti toliau.

Viceministras pažymi, kad daugiau nei pusė išvykusiųjų iš anksto pranešė apie savo kelionę. Jeigu jie grįžtų ne vėliau kaip po mėnesio, jokio pažeidimo nebūtų, nes šie asmenys turi teisę keliauti Europos Sąjungoje. Tačiau manoma, kad jie planavo išvykti į Vokietiją.