Kaip DELFI užsiminė prokuroras Audrius Ažukas, dvasininkas taip pat kentėjo ir nuo nepagydomos onkologinės ligos.

Pasak Vilkaviškio kurijos kanclerio kun. Lino Baltrušaičio, kunigas Sigitas buvo draugiškas, pareigingas, Dievui bei Bažnyčiai atsidavęs dvasininkas.

„Mums nėra žinomos visos jo mirties aplinkybės bei priežastys, bet žinome, kad kun. Sigitas sirgo lėtine depresijos forma ir apgailestaujame, kad liga galėjo padaryti stiprią įtaką paskutiniesiems jo žemiškojo gyvenimo žingsniams“, - rašoma Vilkaviškio vyskupijos laiške.

„Žinodami, kad Dievas - vienintelis teisėjas, o kartu ir gailestingasis Viešpats, galiausiai vertins kiekvieno iš mūsų likimą, nuoširdžioje maldoje Jam paveskime mirusį dvasininką“, - kvietė kancleris, reikšdamas gilią užuojautą mirusiojo artimiesiems, giminėms, visiems jį pažinojusiems, Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapijos žmonėms.

Kaip rašė DELFI, 53 metų kunigas S. Matusevičius su šautine žaizda krūtinėje rastas pirmadienį, prie Nemuno, Šakių rajone.

„Mes esame pašiurpę. Negalime patikėti, kad nebėra klebono. Atrodo, tik prieš savaitę matėmės. Dar neaišku, ar tikrai pats nusižudė“, - DELFI sakė parapijos, kurioje tarnavo kunigas S. Matusevičius, žmonės.

Prokuroro Audriaus Ažuko žiniomis, kunigo paieška buvo paskelbta sausio 17 dieną, vakare. „Žmonės pranešė, kad klebonas išvyko savo automobiliu, buvo imtasi skubių paieškų, tačiau jo buvimo vieta buvo nežinoma iki šiandien 11 valandos. Buvo rastas automobilis ir jame nebegyvas kun. S. Matusevičius su šautine žaizda krūtinėje. Leidimą pistoletui laikyti dvasininkas turėjo“, - sakė prokuroras.

A. Ažukas DELFI užsiminė, kad viena iš kunigo dingimo priežasčių buvo ta, kad sirgdamas sunkia, nepagydoma liga dvasininkas galėjo pakelti prieš save ranką.

„Deja, ši versija pasitvirtino, žmogus rastas negyvas“, - apgailestavo prokuroras.

Kun. S. Matusevičius gimė 1961 m. rugsėjo 2 d. Vilkaviškyje. Mokėsi Vilkaviškio Vinco Vitkausko vidurinėje mokykloje. 1984 – 1989 m. studijavo Kauno Tarpdiecezinėje kunigu seminarijoje. 

1989 m. gegužės 20 d. Marijampolės Šv. arkangelo Mykolo bazilikoje vyskupo Juozo Žemaičio MIC buvo pašventintas kunigu. Kunigas Sigitas Matusevičius darbavosi šiose pareigose: nuo 1989 m. gegužės 25 d. – Prienų parapijos vikaras; nuo 1992 m. gegužės 31 d. – Griškabūdžio ir Žvirgždaičių parapijų klebonas; nuo 2002 m. gegužės 27 d. – Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas; nuo 2003 m. balandžio 23 d. – priskiriama aptarnauti Valakbūdžio Švč. Mergelės Marijos, Angelų Karalienės parapiją; nuo 2006 m. birželio 14 d. – Šakių dekanato vicedekanas.

„Kunigas Sigitas buvo draugiškas, pareigingas ir Dievui bei Bažnyčiai atsidavęs dvasininkas. Kunigas Sigitas Matusevičius savo testamente yra prašęs palaidoti šeimos kape Vilkaviškyje“, – rašoma Vilkaviškio vyskupijos kurijos pranešime.

Miręs kunigas bus pašarvotas Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapijos bažnyčioje sausio 20 d.
Šventosios Mišios už mirusį dvasininką bus aukojamos sausio 22 d. 10 val. Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapijos bažnyčioje. Po šv. Mišių parapijos klebonas bus išlydėtas į Vilkaviškį kur 12 val. Šv. Kryžiaus bažnyčioje bus aukojamos šv. Mišios. Po jų amžinojo poilsio kunigas Sigitas Matusevičius atguls Vilkaviškio miesto kapinėse.

„Kunigai ir tikintieji parapijose, kuriose jis dirbo, jį atsimins kaip uolų kunigą, ištikimai tarnavusį Viešpaties vynuogyne pagal savo pašaukimą. Amžinąjį atilsį duok mirusiam, Viešpatie!“ - rašoma Vilkaviškio vyskupijos kurijos pranešime.

Pagalbos telefonai:

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai
8 800 28888 I-VII
visą parą
Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai
116 111 I-VII
11:00 - 21:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.
8 800 77277 I-V
16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
8 800 66366 I-VII
10:00 - 21:00
Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
116 123 I-VII
visą parą

Skambučius į visas linijas apmoka
iš Valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu

„Vaikų linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetasAtsako per dvi dienas
„Vilties linija“Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.comAtsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.ltAtsako per tris dienas

Krizių įveikimo centre (Olandų g. 19 - 2, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Darbo laikas: I, III, V 16.00–20.00

Visa papildoma informacija – puslapyje www.klausau.lt