Praėjusį penktadienį pats K. Krivickas pasiskelbė, kad kartu su liberalais kandidatuos į Seimą – balotiruosis Pietų Žemaitijos vienmandatėje apygardoje. Iškart po šios žinios Liberalų sąjūdžio atstovas spaudai Martynas Čerkauskas BNS teigė, kad K. Krivickas nėra Liberalų sąjūdžio narys ir kandidatas į Seimą Šilalėje. Mat partijos skyrių keliamus kandidatus dar turi patvirtinti Liberalų sąjūdžio valdyba ir taryba.

Tą pačią dieną K. Krivicko apsisprendimą feisbuke pasveikino Seimo narė liberalė Dalia Kuodytė.

Šią savaitę K. Krivickas sulaukė liberalų lyderių Remigijaus Šimašiaus ir Eugenijaus Gentvilo dūrių. Pastarasis prodiuserio veiklą televizijoje apibūdino vienu žodžiu – šūdas. R. Šimašius irgi kalbėjo, kad liberalams su K. Krivicku ne pakeliui.

Įsižeidęs K. Krivickas trečiadienį parašė viešą laišką laikinajam Liberalų sąjūdžio pirmininkui R. Šimašiui. Prodiuseris teigė, kad dviem pirmiems partijos asmenims pasisakius ne jo naudai galimybių efektyviam darbui kartu nėra. K. Krivickas sakė atsiimantis kandidatūrą, nes nenori priešinti Šilalės skyriaus ir partijos vadovybės.

Iš K. Krivicko laiško išaiškėjo, kad jį Žemaitijoje pristatė pats E. Gentvilas.

„E. Masiulis informavo štabo narius apie mūsų pokalbius ir kilusias iniciatyvas. Trumpai prisistačiau. Atsakiau į klausimus. Ir buvo nutarta sukviesti Pietų Žemaitijos apygardos skyrių – Šilalės, Šilutės ir Rietavo – susitikimą su manimi. Susitikimas įvyko. Mane pristatė E. Gentvilas. Nuoširdžiai ruošiausi. Kalbėjau. Ir siekiau skyriaus palaikymo mano kandidatūrai. Skyriaus nariai išklausė. Buvo sutarta, kad sukvies susirinkimą kuriame jau aš nedalyvausiu ir jie demokratiškai balsuos. Tą pats pasakė ir gali patvirtinti E. Gentvilas“, – rašo K. Krivickas.

Kliuvo ir violetinės dėmės

Tad kas nutiko, kad prodiuseris staiga tapo netinkamas?

„Partijos viduje diskutavome dėl kelių tuščių vienmandačių apygardų, tikrai, manau, K. Krivickas nebūtų buvęs paskirtas. Tai buvo derinimai, pristatymas skyriuose, diskusijos galbūt neformaliose partijos institucijose, bet, mano nuomone, K. Krivickas ir Liberalų sąjūdis nėra ta pačia kryptimi žiūrintys“, – DELFI teigė Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas Gintaras Steponavičius.

Gintaras Steponavičius

Pasak G. Steponavčiaus, tokio sprendimo nelėmė kilęs dalies visuomenės pasipiktinimas. „Jo ankstesnė žurnalistinė ir kita veikla. Ne paslaptis jo laikysena violetinėse istorijose“, – angažuotą K. Krivicko laikyseną Garliavos skandalo metu prisiminė politikas.

„Yra kaip yra, o ką mes galime padaryti, ar galime ką nors pakeisti? Gal partijos vadovybė turi kitokios informacijos, mes galbūt tos informacijos neturėjome. Aš nieko nevertinu ir nekomentuoju, partijos valdyba tokią teisę turėjo ir ja pasinaudojo, mes turėjome teisę iškelti ir iškėlėme“, – sakė K. Krivicką kandidatu į Seimą iškėlusio Liberalų sąjūdžio Šilalės skyriaus pirmininko pavaduotojas Kostas Mačionis.

Pasak K. Mačionio, vietoje K. Krivicko vienmandatėje apygardoje bus ieškoma kito kandidato.

Eugenijus Gentvilas, Gintaras Steponavičius, Remigijus Šimašius

Pats R. Šimašius trečiadienį pasveikino K. Krivicko sprendimą.

„Nematau jokių priežasčių, kodėl K. Krivickas turėtų būti laikomas liberalu, kodėl jis turėtų būti partijos kandidatu, jis tai išgirdo ir nusprendė, kad nereikia veržtis ten, kur durys galbūt uždarytos, sveikinu tai“, – žurnalistams sakė R. Šimašius.