Malonu karštą vasaros dieną atsigaivinti prie fontano. Pirmoje dienos pusėje šiauliečiai gali mėgautis Chaimo Frenkelio vilos kiemelio fontanu. Jis veikia nuo 10 iki 22 valandos. Tik pirmadieniais, kai Chaimo Frekelio vila nedirba, fontanas taip pat ilsisi. Kadangi karšta, šiauliečiai nuolat čia užsuka atsigaivinti.

„Vasarą, kai karštos dienos, fontanas yra tiesiog gražu akiai. Sulaukiam daug šiauliečių. Atvyksta pas mus ir krikštynos, ir vestuvininkai, kurie fotografuojasi prie fontano ir mano, kad tai įspūdinga, gražu“, – vardija Šiaulių „Aušros“ muziejaus direktorius Raimundas Balza.

Iki 15-tos valandos Šiauliuose veikia vienintelis vilos fontanas, kurio eksploatacijai per metus muziejus skiria apie pusantro tūkstančio litų. Miesto fontanai per karščius ar per lietų veikia pagal tą patį grafiką – nuo 15-tos iki 19-tos valandos. Ilgiausiai fontanai miestiečius džiugina šeštadieniais – nuo 14 iki 21 val. Sekmadieniais ir kitomis šventinėmis dienomis fontanai veikia nuo 14 iki 19 val. Kalbinti praeiviai sako, kad miestuose nuo karščio žmonės vaduojasi atsigaivindami prie fontanų. Šiauliuose galioja kiti įstatymai.

Pakalbintos buvusios šiaulietės Nadia ir Diana apgailestauja, kad fontanai neveikia visą dieną. Moterys norėjo atsigaivinti, tačiau vandens nėra. Šiaulietė Birutė norėtų, kad fontanai veiktų ištisai, tada ir vaikams būtų smagiau ir suaugusiems būtų kur atsigaivinti.

Šiaulių miesto savivaldybė taupo pinigus. Fontanus prižiūrinti bendrovė nustato fontanų veikimo laiką, kurio nekeičia visą sezoną, nepriklausomai nuo oro sąlygų ir švenčių. Pastangų dėti nereikia, nes nereikalauja savivaldybė. Pernai liepos 6-ąją, kai miestas šventė ne tik Valstybės dieną, bet ir Pasaulio mėgėjų sporto žaidynių atidarymą, fontanai taip pat neveikė.