Šlapdribą ir lietų keis šalčiai

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikų duomenimis, antradienį temperatūra svyruos nuo 4-9 laipsnių. Visą dieną bus apsiniaukę, tačiau šlapdribą pakeis lietus.

Trečiadienį naktį bus 4-7 laipsniai, dieną – 5-7 laipsniai šilumos, lietus daug kur pasitrauks, kai kuriuose regionuose pasirodys saulė.

Ketvirtadienį prognozuojami sausi orai bei protarpiais atsirandanti saulė. Naktį galima bus sulaukti šaltuko, temperatūra -2 – 6 laipsniai, dieną temperatūra bus 7-9 laipsniai šilumos.

Lapkritis bus šaltesnis nei įprastai, bet žiema šiltesnė

Klimatologijos skyriaus vedėjas Donatas Valiukas DELFI teigė, kad pagal ilgalaikes prognozes lapkritis bus šiek tiek šaltesnis nei įprastai, tačiau žiema – priešingai, bus šiltesnė.

„Žiema yra prognozuojama šiltesnė nei įprastai, tačiau pas mus pastaruoju metu yra tokios žiemos, kad nepaisant to, kad temperatūra yra šiltesnė, pasitaiko viena ar kita savaitė šalta, kai būna sniego ir pakankamai minuso. Reikia atsiminti, kad pas mus yra svyravimas, tai šiltos savaitės keičia šaltas“, - kalbėjo D. Valiukas.

Pasak klimatologo, žiūrint į žiemos mėnesius, ji turėtų vis šiltėti: „Konkrečiai žiema prognozuojama šiltesnė už normą iki 1-2 laipsnių. Lapkritis yra artimas normai, netgi šiek tiek šaltesnis, maždaug iki pusės laipsnio. Tačiau tai yra neženklus skirtumas. Gruodis prognozuojama, kad bus iki laipsnio šiltesnis už normą, o sausis ir vasaris net iki 2 laipsnių šiltesni negu įprastai.“

Klimatologo teigimu, dėl šiltesnės žiemos, prognozuojama ir daugiau kritulių, šlapdribos: „Krituliai dažniausiai dar sunkiau prognozuojami negu oro temperatūra. Kol kas rodo, kad kritulių bus apie normą, tik šiek tiek daugiau negu įprastai. Natūralu, jeigu bus aukštesnė temperatūra, kritulių irgi bus šiek tiek daugiau.“