Pirmasis keltų operatoriaus „TT-Line“ keltas šeštadienį atplaukia į Klaipėdos uostą. Jis reguliariai kursuos tarp Klaipėdos ir didžiausio Švedijoje ro-ro tipo laivų uosto Treleborgo.

„Mūsų statistika rodo, kad pagal pervežimus jūra su Švedija susiję kroviniai sudaro didelę dalį visų Klaipėdos uosto krovinių. 2017 metais svarbiausių Klaipėdos uosto partnerių dešimtuke Švedija užėmė ketvirtą vietą“, - sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Kaip nurodoma pranešime, keltų operatoriaus „TT-Line“ keltai švartuosis prieš ketverius metus pastatytame Klaipėdos centriniame terminale. Čia vienu metu galima švartuoti tris bet kurio tipo laivus: ro-ro, ro-pax keltus, kruizinius laivus.

„Esame įsitikinę, kad nauja Skandinavijos kryptis bus patraukli augančiam Lietuvos įmonių eksportui, motyvuos lietuvius daugiau keliauti ir didins į uostamiestį atvykstančių svečių skaičių“, - sako Centrinio Klaipėdos terminalo vadovas Karolis Grigalauskas.

Centrinio Klaipėdos terminalo statybos kainavo apie 45 mln. eurų. Į naujojo keleivinių ir krovininių keltų terminalo infrastruktūrą Uosto direkcija investavo apie 26 mln. eurų, 16,51 mln. eurų skyrė ES iš Sanglaudos fondo lėšų. Privati investicija siekė 19 mln. eurų.

Keltas tarp Klaipėdos ir Treleborgo kursuos kiekvieną šeštadienį. Iš Treleborgo keltas išplauks 6 val. ryto, į Klaipėdą atvyks tą pačią dieną 23.30 val. Grįžtamuoju reisu iš Klaipėdos bus išvykstama sekmadienį 1.30 val. ir atvykstama į Treleborgą 17.30 val. Paslauga vasaros laikotarpiu teikiama ro-pax tipo keltais „Tom Sawyer“ ir „Robin Hood“. Keltai gali gabenti apie 2000 linijinių metrų krovinį, t. y. gali talpinti 130 vienetų sunkiosios ratinės technikos trijuose deniuose, įskaitant pavojingus krovinius, taip pat siūlomos 163 kajutės, kuriose galima apgyvendinti daugiau nei 300 keleivių.

„TT-Line“ taip pat siūlo kelias kasdieninio susisiekimo jungtis iš Treleborgo į Travemiundę, Rostoką ir Svinouiscį. Uostas tiesiogiai sujungtas su Švedijos greitkelių sistema bei Malmės ir Kopenhagos metropolijų regionais.