„Uždaryti dešimt ligoninės skyrių“, – penktadienį žurnalistams sakė V. Janušonis.

Pasak jo, Klaipėdoje įvairiomis lėtinėmis ligomis sirgusio 94 metų paciento mirtis nebuvo nulemta jam nustatyto koronaviruso.

„Mirė pacientas vakar, tyrimą jo gavome padarę visų pacientų tyrimus profilaktiškai, atsakymą gavome jau po to, kai jis buvo miręs. Mirtis nieko bendro su šia infekcija neturi, jis sirgo sunkiomis ligomis: širdies nepakankamumu, cukralige“, – žurnalistams penktadienį sakė V. Janušonis.

Į Akių skyrių pacientas, pasak ligoninės vadovo, buvo perkeltas iš Palaikomosios slaugos skyriaus.

„Mirtis buvo tikėtina jau mėnesį – tą žinojo ir namiškiai, ir medikai. Ne, tos dvi dienos, per kurias jis turėjo tą infekciją, jokios įtakos pacientui, mūsų nuomone, neturėjo“, – sakė V. Janušonis.

Anot jo, reaguodama į situaciją, ligoninė paėmė maždaug 300 medikų mėginių iš įvairių ligoninės padalinių – dauguma rezultatų jau yra. Išskyrus jau, kaip nustatyta, užsikrėtusius 11 medikų, likusiųjų tyrimai neigiami.

V. Janušonio teigimu, COVID-19 užkratas ligoninėje galėjo paplisti dėl šia infekcija užsikrėtusio vienos medikės vyro. Nei pastarasis, nei jo sutuoktinė medikė nesilaikė saviizoliacijos.

„Saviizoliacijos dėl įvairių priežasčių, taip pat ir dėl buvimo užsienyje (...), laikosi apie 45 žmones – 15 gydytojų ir apie 30 slaugytojų“, – sakė V. Janušonis.

Lietuvoje patvirtinti 345 užsikrėtimo COVID-19 atvejai, penki žmonės mirė.