Byla dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise buvo iškelta 43-ejų metų Rusnės gyventojui Viktorui Mertinsui, kuriam už šią nusikalstamą veiką Šilutės rajono apylinkės teismas pernai lapkričio 2 d. skyrė 5 tūkst. 200 litų dydžio baudą. Nesutikdamas su nuosprendžiu, nuteistasis jį apskundė apeliacine tvarka ir šių metų vasario 14 d. Klaipėdos apygardos teismo buvo išteisintas, praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Teismo išteisinamąjį nuosprendį dėl netinkamai pritaikyto baudžiamojo įstatymo, t.y. dėl neteisingai nustatytų baudžiamosios ir administracinės atsakomybės atribojimo kriterijų jau kasacine tvarka apskundė Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras, prašydamas palikti galioti apkaltinamąjį Šilutės rajono apylinkės teismo sprendimą.

"Nors prokuroro skundas tenkintas iš dalies, tačiau tikimasi, kad ištaisius kai kuriuos procesinius netikslumus šioje byloje, bus suformuota teismų praktika rinkimų tvarkos pažeidimų bylose, atribojant baudžiamąją atsakomybę nuo administracinės", - sakė nagrinėjant bylą apeliacine tvarka teisme dalyvavęs Klaipėdos apygardos prokuroras Aurelijaus Stanislovaitis.

V. M. buvo kaltinamas tuo, jog 2012 m. spalio 25 d., vykstant išankstiniam balsavimui rinkimuose į Seimą, trims rinkėjams pažadėjo sumokėti po 10-15 litų arba, jų pageidavimu, atsiskaityti degtine už tai, kad jie balsuotų už konkretų jo nurodytą vienos partijos kandidatą. Nuteistasis rinkėjus savo automobiliu nuvežė į Šilutės rajono savivaldybę, o po balsavimo, gavęs iš rinkėjų balsavimo šakneles, tuo pačiu automobiliu juos parvežė atgal į Rusnę. Tačiau lengvu uždarbiu susigundę rusniškiai liko be nieko, nes "sandėrį" nutraukė policijos pareigūnai.