LNK „Žinios“ praneša, kad taip uostamiesčio politikas nusprendė pagerbti Klaipėdos miestą užėmusių raudonarmiečių atminimą. Rusas sulaukė ne tik piktų replikų, bet ir buvo puolamas kumščiais. Į atlapus kibę politikai sako, kad buvo išprovokuoti, taip pat siūlo ruso poelgį apsvarstyti etikos sargams.

Georgijaus juostelės yra tapusios Rusijos agresijos Ukrainoje simboliu.

V. Titovas nemato nieko blogo savo poelgyje ir sako, kad taip pagerbia Klaipėdos „išvadavimą“ nuo fašistų, kuris įvyko prieš 71-erius metus. Jis vėliau dalyvavo ir kituose atminimo renginiuose.

Kiti politikai ragino Rusų sąjungos atstovą neprovokuoti ir nesityčioti iš kitų kolegų. Vienas tarybos narys netgi kibo į atlapus, vėliau apgailestavo, kad pasidavė apgalvotai provokacijai.

Istorikas Vygantas Vareikis LNK „Žinioms“ sakė, kad toks politiko elgesys yra tikra provokacija.

DELFI primena, kad V. Titovas pernai Lietuvą yra išvadinęs fašistine valstybe, kaip iš Lietuvos buvo išprašyti trys Latvijos piliečiai, kurie yra įtraukti į nepageidaujamų Lietuvoje asmenų sąrašą.

Tada jo elgesį svarstę Etikos komisijos nariai pripažino, kad V. Titovas pasielgė neetiškai, rekomendavo jam viešai atsiprašyti, taip pat kreipėsi į Klaipėdos apygardos prokuratūrą, kad ji ištirtų šį atvejį.