„Sulaukusi Klaipėdoje su COVID-19 pirmose gretose kovojančių medikų pagalbos prašymų dėl nepakankamo Klaipėdos m. savivaldybės, kaip dalies medicinos įstaigų steigėjos, aprūpinimo apsaugos priemonėmis, kreipiausi į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narius, ragindama ne vėliau, kaip per 2 savaites sušaukti nuotolinį Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdį.

ame siūliau priimti neatidėliotinai būtinus sprendimus dėl 2020 m. Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto ir strateginio plano pakeitimo, prioritetizuojant COVID-19 sukeltų problemų bei iššūkių: dėl papildomo Klaipėdos miesto medicinos įstaigų finansavimo, medikų apsaugos priemonių užtikrinimo, kitų būtinų COVID-19 priemonių viruso diagnostikai ir susirgusiųjų gydymui klausimų.

Pagal tarybos Reglamentą posėdžiui sušaukti reikia ne mažiau 11 tarybos narių pritarimo.

Posėdžio sušaukimui pritarė 12 tarybos narių: jokiai frakcijai nepriklausanti Nina Puteikienė, LR Liberalų sąjūdžio frakcija: Saulius Budinas, Alina Velykienė, Lina Skrupskelienė, Edmundas Kvederis ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcija: Arvydas Vaitkus, Vidmantas Dambrauskas, Arūnas Tuma, Ligita Girskienė, Vitktor Senčila, Arūnas Andziulis ir Romaldas Idzelevičius“, – rašoma pranešime spaudai.