„Šio įvykio laukėme kokius dešimt metų. Iki šiol pareigūnai dirbo tragiškomis sąlygomis, tokiose kabinetuose, kur buvo reali grėsmė jų sveikatai. Todėl tikrai džiaugiamės, jog galėsime dirbti normaliai, nebus gėda ir nukentėjusių priimti“, – teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas Alfonas Motuzas.

Naujasis pastatas iškilo Kauno gatvėje. Statybų kapsulė buvo įkasta 2013 metų rugpjūčio 10 d., komisariatą statė konkursą laimėjusi bendrovė „Panevėžio statybos trestas“.

Šiemet liepą pasirašytas statybos užbaigimo aktas. Pastate šiuo metu dar montuojami baldai, kita įranga, todėl manoma, kad pastate pareigūnai realiai pradės dirbti lapkritį.

Naujasis pastatas – tai ne tik 5 aukštų administracinės patalpos, bet ir 40 kamerų areštinė, kurioje vienu metu bus galima laikyti 98 asmenis – įtariamuosius, suimtuosius, atliekančius administracinį areštą.

Areštinės kameros – itin modernios: naujos lovos, tualetai, prausyklos, atskiri dušai, pasivaikščiojimo kiemeliai. Areštinėje įrengtos ir atskiros patalpos apklausti įtariamuosius ar suimtuosius. Kiekvienoje tokioje patalpoje yra grotomis aptverta erdvė, kurioje bus laikomas įtariamasis, kol jį apklaus tyrėjas. Taip siekiama užtikrinti pareigūnų saugumą.

Viso naujojo pastato statyba ir įrengimas kainavo apie 21 mln. eurų.

Į naująjį administracinį pastatą iš persikels apie 600 darbuotojų iš 8 pastatų, dislokuotų Klaipėdos mieste: ir Migracijos poskyris, ir Kelių policijos biuras, ir Patrulių rinktinė.

„Planuojame, jog be šio pastato, pareigūnai mieste dar dirbs tik dviejose vietose – šiaurinės ir pietinės miesto dalies nuovadose, kurios yra Tilžės ir Žardininkų gatvėse. Tikiuosi, kad naujame pastate tikrai visiems bus patogiau dirbti, maloniau bendrauti, todėl ir darbo kokybė bus kita“, – vylėsi A. Motuzas.

Pastate pareigūnams kelti kvalifikaciją, tobulinti savo fizinę būklę įrengta šaudykla, treniruoklių, sporto salė.

Didžiulis šio pastato privalumas tas, kad jis statytas ir yra tiesiogiai pritaikytas policijai. Naujos apsaugos, kondicionavimo, skaitmeninės telefoninio ryšio sistemos, itin moderni vaizdo stebėjimo sistema, patekimas į pastatą su kortelėmis leis čia dirbantiems pareigūnams teikti gyventojams kokybiškas paslaugas.

Gyventojams paslaugos bus teikiamos „vieno langelio“ principu.