Nespėjo nieko užgyventi

Penktadienį darbui rotušės pastate viskas buvo paruošta. Darbo dienos pabaigoje meras Vytautas Grubliauskas, jo pavaduotojai ir patarėjas nešėsi daiktus į naująją darbo vietą.
Uostamiesčio vadovas tvirtino, jog dėl persikėlimo rūpesčių nekilo: „Daug daiktų nespėjau užgyventi. Užteko vieno nešimo“, – tvirtino miesto vadovas.

V.Grubliauskas į naująjį savo kabinetą nesiims dabartinėje mero svetainėje į spintą sudėtų dovanų miestui.

Knygos bus perduotos I.Simonaitytės bibliotekai, o suvenyrai liks mero svetainėje.
„Su džiaugsmu palieku, ką tik galiu. Viskas yra užgyvenama. Bus naujų suvenyrų“, – vylėsi miesto vadovas.

Dėl kraustymosi galvos nesuko ir jo pavaduotojas Artūras Šulcas: „Viskas tilps į vieną dėžutę“. Daugiau rūpesčių sukėlė sekretoriato dokumentų pervežimas. Vien mero dokumentams prireikė 20 dėžių.

Pakabino šeimos nuotrauką

Rotušės pastate meras, jo pavaduotojai, patarėjas ir tarybos sekretoriatas įsikūrė antrajame aukšte.


V.Grubliauskas dirbs buvusio Klaipėdos apskrities viršininko Arūno Burkšo kabinete. Vakar šis susirinko ir išsivežė likusius savo daiktus.

Į naująjį kabinetą atėjęs V.Grubliauskas pirmiausia ant sienos pakabino savo šeimos nuotrauką. Vadovas tvirtino, jog trimito čia nelaikys – jį vežiojasi mašinoje.
Pirmadienį rotušės pastate pradės virti darbas. Bus priimami gyventojai, vyks susitikimas su savivaldybės administracijos vadovais.

Gyventojų registravimosi tvarka išliks tokia, kaip ir iki šiol. Klaipėdiečiai priėmimui registruosis savivaldybės pastate, esančiame Liepų gatvėje.
Niekas neišvarys ir tų, kurie ateis užsiregistruoti į Danės gatvę.
Bus ir darbuotojas, kuris rūpinsis korespondencija bei vežios ją iš vieno pastato į kitą.

Žmones pasitiks darbuotojas

Interesantai po rotušės pastatą negalės vaikščioti taip, kaip Liepų gatvėje. Pirmajame aukšte dirbs žmogus, kuris lankytojus nukreips ten, kur reikia.
„Ateiname ne į tuščią rotušę. Čia veikia apie dešimt institucijų. Tokių žmonių srautų anksčiau šiame pastate nebuvo“, – paaiškino A.Šulcas.
Rotušės pastate vyks ir miesto tarybos komitetų posėdžiai. Vietą interesantams priimti turės ir tarybos nariai, opozicija. Bus siekiama, kad čia ateityje būtų organizuojami ir tarybos posėdžiai. Taip pat, bėgant laikui, čia turėtų įsikurti ir dalis administracijos darbuotojų.

„Nebijome, kad reikės kelis kartus sulakstyti iš Danės gatvės į Liepų. Ateis laikas, kai daugumos dokumentų derinimas bus perkeltas į elektroninę erdvę“, – vylėsi meras.

Buvusiame jo kabinete Liepų gatvėje įsikurs savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė, vicemerų – jos pavaduotojai.