Kaip informuoja Klaipėdos savivaldybė, didžiausi šiukšlių kalnai susikaupė Debreceno gatvės, Baltijos prospekto, Reikjaviko ir Žardininkų gatvėse.

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) atstovas Šarūnas Tamulis patikino, jog iki kitos savaitės pradžios atliekų sankaupos iš kiemų bus išvežtos. „Šiandien padėtis labai prasta. Akivaizdu, kad laikinų priemonių jau nebepakanka. Reikia galvoti apie ilgalaikius pokyčius. Kadangi senamiestyje išvežti atliekas darosi itin sudėtinga, gal jau laikas pasvarstyti, ar nesugrąžinus ankstesnės tvarkos, kai šiukšlės iš gyventojų būdavo surenkamos ne iš konteinerių, o tiesiai į šiukšliavežę iš anksto nustatytu laiku“, – siūlo Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius.

Dabartinio vežėjo bendrovės „Specialus autotransportas“ generalinis direktorius Ramūnas Balčiauskas teigia, jog tokia tvarka brangintų paslaugą.

Vasarą bus skelbiamas konkursas naujam atliekų vežėjui parinkti. Tada ir paaiškės, kokia tvarka ir kokiais įkainiais mieste bus vežamos šiukšlės.

Ir atliekų surinkėjai, ir tvarkytojai pripažįsta, kad geriausia būtų atliekų konteinerius visam laikui iškelti ir išdėstyti arčiau gatvių, o ne kiemuose, kaip yra dabar. Tačiau dėl to turės apsispręsti miesto politikai.