Šių metų karnavalinėje eisenoje netrūko nei pasakų personažų, nei jūrinės dvasios, nei dekoracijų. Kaip ir kasmet, pražygiavo uosto įmonių atstovai, kapitonai, įvairių miesto gamybinių įmonių kolektyvai.

Be jokios abejonės, buvo ir Neptūnas su Undine.

Eisena stebėjo dešimtys tūkstančių klaipėdiečių ir specialiai į švetę atvažiavusių svečių.

Šventę atidarė D. Grybauskaitė

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį Klaipėdoje atidarė jubiliejinę, 80-metį švenčiančią Jūros šventę.

Šalies vadovės teigimu, išsaugojusi savitumą, išlaikiusi pagarbą beveik tradicijoms, kartu Jūros šventė yra kupina jaunatviškumo, polėkio ir laisvės.

„Tiek praėjusiame amžiuje, tiek ir šiandien ši šventė kviečia mus būti kartu ir didžiuotis, kad esame jūrinė valstybė. Baltijos jūra - mūsų kelias į pasaulį, o pasaulio - į Lietuvą. Be Klaipėdos nėra Lietuvos“, - pranešime spaudai teigė D.Grybauskaitė.

Pasak šalies vadovės, jūra svarbi Lietuvos ekonomikai ir yra langas į energetinį savarankiškumą, nes jau šių metų pabaigoje Lietuva turės suskystintų gamtinių dujų terminalą, kuris sumažins mūsų šalies priklausomybę nuo vienintelio dujų tiekėjo „Gazprom“.

Jūros šventė Klaipėdoje vyks iki sekmadienio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)