„Bus tikrinamos kavinės, barai, parduotuvės, turgavietės, lankomasi renginiuose, kitose laisvalaikio ir pramogų vietose. Savivaldybės Viešosios tvarkos specialistai ir Sveikatos apsaugos skyriaus sanitarijos inspektoriai kartu su Maisto ir veterinarijos tarnyba atvykti gali bet kuriuo metu, apie patikrinimus iš anksto įspėjama nebus“, – pranešime cituojamas savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

„Labai tikimės, kad nustatytų reikalavimų visi laikysis ne todėl, kad bijos netikėtai būti užklupti, o todėl, kad yra sąmoningi ir saugo savo bei kitų sveikatą“, – teigia jis.

Anot Klaipėdos savivaldybės, patikrinimų metu bus kreipiamas dėmesys, kaip užtikrinamos koronaviruso plitimo prevencijos priemonės – ar visur, kur privaloma, dėvimos apsauginės kaukės, laikomasi nustatytų atstumų, naudojamos dezinfekcinės priemonės, laikomasi kitų reikalavimų.

Savivaldybės teigimu, nustačius pažeidimų, gali būti skiriama piniginė bauda: fiziniams asmenims – nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų, juridiniams asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Apie rezultatus periodiškai, kartą per savaitę, bus informuojama Sveikatos apsaugos ministerija.